22.04.2022, 20:35

Війна в Україні: оперативна інформація станом на вечір 22 квітня

всу

58-ту добу український народ героїчно протистоїть російському військовому вторгненню. Противник продовжує ведення повномасштабної війни проти України.

Про ситуацію на фронтах станом на вечір 22 квітня повідомив Генштаб ЗСУ у Facebook, передає Час Пік.

На Волинському та Поліському напрямах противник активних дій не робив. Спостерігається нарощування систем радіоелектронної розвідки та радіоелектронної боротьби у прикордонних з Україною районах Гомельської області. У районах населених пунктів Климівка та Димамерки розгорнуто посади постановки радіоперешкод підрозділами зі складу 48-го окремого батальйону РЕБ західного оперативного командування ЗС Білорусі. Крім того, противник провів тренування чергових сил та засобів протиповітряної оборони. Зберігається загроза завдання ракетно-авіаційних ударів по об'єктах цивільної та військової інфраструктури України з території Білорусі.

На Сіверському напрямку підрозділи прикордонної служби ФСБ РФ продовжують здійснювати посилену охорону українсько-російського кордону в Брянській та Курській областях. Йде перегрупування військ ворога.

На Слобожанському напрямку окупанти силами підрозділів зі складу 6 загальновійськової армії, балтійського та північного флотів продовжують часткове блокування Харкова, намагаються здійснювати вогняну поразку підрозділів ЗСУ та об'єктів критичної інфраструктури.

На Ізюмському напрямку ворог проводить повітряну розвідку позицій ЗСУ з метою визначення можливих напрямів наступу. Для покращення тактичного становища підрозділів противник намагався вчиняти наступальні дії за напрямками населених пунктів Заводи та Дібрівне, успіху не має.

На Донецькому та Таврійському напрямах бойові дії відбувалися вздовж усієї лінії зіткнення. За добу ворог штурмував у напрямку міста Слов'янськ, закріпився в населеному пункті Лозове. У районах Зеленої Долини та Кремінної противник продовжує закріплюватися на зайнятих позиціях, здійснює перегрупування та підготовку до наступальних дій.

Противник здійснив посилення угруповання військ за рахунок переміщення з території РФ окремих підрозділів 41 загальновійськової армії Центрального військового округу. Безуспішно намагається закріпитись у населеному пункті Рубіжне. У районі Попасної ворог проводив штурмові дії у напрямі населеного пункту Новотошківське та вглиб населеного пункту Попасна, успіху не має. Закріпився у центральній частині населеного пункту Степове.

На Авдіївському та Курахівському напрямах окупанти намагалися штурмувати, успіху не мають.

На Маріупольському напрямку противник продовжував завдавати авіаційних ударів по Маріуполю і блокувати українські підрозділи в районі "Азовсталі".

На Запорізькому напрямку окупанти здійснювали штурмові дії у напрямку населеного пункту Зелене Поле, успіху не мають. Ворог посилив угруповання за рахунок переміщення підрозділів 19-ї мотострілецької дивізії 58-ї загальновійськової армії Південного військового округу. Водночас батальйонна тактична група 127-ї мотострілецької дивізії 5-ї загальновійськової армії втратила боєздатність і виведена в район відновлення.

На Южнобузькому напрямку, в районі населеного пункту Олександрівка, ворог здійснює оборону зайнятих позицій. Здійснює повітряну розвідку. Не виключається ведення штурмових дій для виходу на адміністративні кордони Херсонської області.

За наявною у Генштабу інформацією, особовий склад окремої групи російських військ у так званій "Придністровсько-Молдавській Республіці" несе службу в повсякденному режимі. Водночас, ймовірність використання території невизнаної "республіки" для агресії проти України залишається.

Читайте також: Джонсон не виключає, що війна в Україні може тривати до кінця наступного року

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк