23.04.2022, 20:30

Війна в Україні: оперативна інформація станом на вечір 23 квітня

киев

59-ту добу український народ героїчно протистоїть російському військовому вторгненню. РФ продовжує вести повномасштабну війну проти України. Противник намагається наростити темпи проведення операції на сході країни з метою оточення угруповання Об'єднаних сил, а також встановлення повного контролю над Донецькою та Луганською областями.

Про ситуацію на фронтах станом на вечір 23 квітня повідомив прес-центр ООС у Facebook, повідомляє Час Пік.

На Волинському та Поліському напрямах противник активних дій не проводив, ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує часткове блокування Харкова, артилерійські обстріли позицій українських підрозділів та цивільної інфраструктури в районі населених пунктів Чугуїв, Коробочкіне та Довгеньке.

На Донецькому та Таврійському напрямах основні зусилля противника зосереджені на взятті під контроль населених пунктів Попасна, Рубіжне та підготовці до наступу на місто Сєвєродонецьк. У районі населеного пункту Мар'їнка та на більшості інших напрямків у ході бойових дій ворог успіху не має.

На Південнобузькому напрямку окупанти активних наступальних дій не проводили, проводили поодинокі обстріли підрозділів ЗСУ із ствольної артилерії.

За наявною у Генштабу інформації, ворог має суттєві проблеми з медичним забезпеченням своїх підрозділів, існують труднощі з евакуацією поранених, не вистачає медикаментів. Через зростання кількості поранених у місті Балаклія ворог, одночасно з розгорнутим військовим шпиталем, використовує можливості міської поліклініки.

У місті Вовчанську, яке зараз тимчасово окуповане, молодший медичний персонал закладів охорони здоров'я примусово відправляється для надання першої медичної допомоги підрозділам супротивника, які перебувають на лінії зіткнення із Силами оборони України.

Крім того, російські війська мають суттєві проблеми з поповненням особовим складом, продовжуються спроби примусової мобілізації до лав окупаційних військ жителів Херсонщини. Для переміщення вантажів військового призначення на тимчасово захоплених територіях противник використовує цивільні вантажівки. Також окупанти продовжують використовувати викрадену сільськогосподарську техніку для військових потреб.

Генштаб зазначає, що підрозділи Сил оборони продовжують звільнення населених пунктів за окремими напрямками та стримування визначених оборонних рубежів.

Читайте також: Окупанти закінчують перегрупування військ і готуються до масштабного наступу, - ГУР

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк