26.04.2022, 12:59

В Україні почав курсувати евакуаційний потяг-мінігоспіталь (фото)

Ольга Ранська | Всі новини автора
медпотяг

Завдяки співпраці МОЗ, «Лікарі без кордонів» та Укрзалізниці у перший рейс вийшов новий потяг-мінігоспіталь. Він складається із кількох вагонів, зокрема й вагона інтенсивної терапії.

Про це сьогодні ]]>повідомила ]]>прес-служба Міністерства охорони здоров'я України, передає Час Пік.

Такий транспорт дозволяє евакуювати з «гарячих» областей України хворих, поранених і травмованих громадян для подальшого спеціалізованого лікування.

У МОЗ повідомляють, що на сьогодні спеціальними медичними потягами із зон бойових дій перевезено майже 300 пацієнтів разом із членами їхніх сімей.

Разом з тим «Лікарі без кордонів» шукають українських спеціалістів, які мають змогу долучитися до роботи команди евакуаційного потягу:

«Зараз є потреби у медсестрах/медбратах інтенсивної терапії, які легко пристосовуються до роботи у нових умовах та готові працювати у різних регіонах. Бажано, щоб кандидати мали досвід надання допомоги у разі травм, з догляду за пацієнтами після ортопедичних операцій та/або практичні знання в галузі інтенсивної терапії.

Якщо ви зацікавлені в пропозиції, будь ласка, надішліть своє резюме та мотиваційні листи на електронну пошту [email protected].

Більш детальну інформацію можна отримати під час співбесіди», - зазначено в повідомленні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк