27.04.2022, 22:28

За два місяці війни проти України РФ витратила половину свого запасу ракет, - Міноборони

ракета

З початку військового вторгнення на територію України Росія витратила близько 1300 ракет, ще стільки ж залишилося на озброєнні противника. Через санкції процес виробництва нових ракет значно ускладнений.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр, передає Час Пік із посиланням на українські ЗМІ.

"У них (росіян - ред.) запаси скоротилися більш ніж удвічі за той час, коли вони з 24 лютого активно їх використовують по території України. Приблизні цифри - це понад 1 300 ракет вони вже використали. Стільки ж приблизно залишається", - сказала Маляр, маючи на увазі ракети повітряного, морського та наземного базування.

За її словами, РФ складно поповнювати запаси ракет, оскільки комплектуючі імпортувалися з інших країн. Тепер імпорту немає через санкції.

Водночас, Маляр вважає, що у противника ще достатньо ракет, щоб завдати серйозних збитків Україні щонайменше на кілька місяців війни.

"Вони якийсь час зможуть користуватися тим, що раніше закуповували. Цього вистачить на кілька місяців. Але треба розуміти, що запас ракет, який вони вже використали, не можна поповнити так швидко. Для цього потрібно кілька років", - пояснила заступник голови Міноборони. 

Читайте також: Війна в Україні: оперативна інформація станом на вечір 27 квітня

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: