28.04.2022, 20:32

Війна в Україні: оперативна інформація станом на вечір 28 квітня

военные

64-ту добу український народ героїчно протистоїть російському військовому вторгненню. РФ продовжує ведення повномасштабної війни проти України.

Про ситуацію на фронтах станом на вечір 28 квітня повідомив Генштаб ЗСУ у Facebook, передає Час Пік.

За даними Генштабу, ворожа наступальна операція у Східній операційній зоні з метою оточення угруповання Об'єднаних сил, встановлення повного контролю над територією Донецької та Луганської областей та утримання сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом триває. Найбільша активність противника спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямах.

На Волинському та Поліському напрямах суттєвих змін діяльності ворога не зафіксовано. Авіація супротивника продовжує завдавати ракетно-авіаційних ударів по об'єктах на території України з території Білорусі. Авіаційні підрозділи повітряно-космічних сил РФ продовжують використовувати аеродром Барановичі. Засоби ППО ЗС Білорусі продовжують несення чергування у посиленому режимі.

На Сіверському напрямку ознак формування ворогом угруповання для відновлення наступу не виявлено. Окупанти проводять заходи щодо посилення прикриття певних ділянок кордону. Так, до прикордонної зони у напрямку Чернігівської та Сумської областей введено додаткові підрозділи росгвардії.

На Слобожанському напрямку ворог провів розгортання на території Білгородської області до п'яти дивізіонів ОТРК "Іскандер-М". Противник продовжує здійснювати перегрупування своїх сил. За наявною у Генштабу інформації, противник вивів для відновлення боєздатності на територію РФ батальйонну тактичну групу повітряно-десантних військ через значні втрати в особовому складі та військовій техніці. Крім того, батальйонну тактичну групу зі складу підрозділів 29 армії Східного військового округу переміщено з території Білгородської області РФ на Харківщину. Противник продовжує повітряну розвідку безпілотними літальними апаратами.

Ворожі підрозділи зробили спробу наступу на українські позиції на напрямках Бражківки та Довгенького. Успіху не мали, зазнали втрат і відійшли. Також окупанти безуспішно намагалися взяти під контроль основні об'єкти Великої Комишувахи.

Силами оборони України відновлено контроль за населеним пунктом Кутузівка ​​Харківської області.

На Донецькому та Таврійському напрямах ворог з метою сковування українських військ та утримання раніше зайнятих рубежів здійснював вогненну поразку позицій підрозділів ЗСУ із застосуванням РСЗВ та артилерії практично вздовж усієї лінії зіткнення.

Противник намагався повністю захопити Рубіжне, але успіху не мав, зазнав втрат і відступив на раніше зайняті позиції.

На Курахівському напрямку ворог безуспішно намагався наступати у напрямах населених пунктів Солодке та Новомихайлівка.

Генштаб зазначає, що противник продовжував завдавати авіаційних ударів по Маріуполю. Основні зусилля зосереджені на блокуванні підрозділів ЗСУ у районі заводу "Азовсталь" з метою недопущення їхнього прориву.

На напрямку Донецьк - Запоріжжя ворог проводив наступ у напрямку населених пунктів Нескучне та Времівка, успіху не мав. Продовжує посилювати угруповання військ.

Кораблі флоту окупантів в акваторіях Чорного та Азовського морів продовжують завдавати ракетних ударів по території України, виконують завдання щодо ізоляції району ведення бойових дій та ведуть розвідку.

На Южнобузькому напрямку успішно відбито спробу штурмових дій противника в районах населених пунктів Олександрівка, Таврійське, Іванівка та Заградівка.

Читайте також: Гайдай розповів про етапи визволення Луганщини та назвав час, який знадобиться для повного відновлення

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк