05.05.2022, 14:01

ЗСУ розпочали контрнаступ на двох напрямках - Залужний

Віктор Білий | Всі новини автора

Сили оборони України перейшли до контрнаступних дій на Харківському та Ізюмському напрямах.

Про це повідомив в Telegram-каналі головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний.

Він повідомив, що обговорив із головою Об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі оперативну обставину щодо збройної агресії в Україні.

"Традиційно поінформував свого американського колегу про оперативну обставину. Зокрема, про переміщення основних зусиль супротивника на луганський напрямок, де в районі Попасної, Кремінної та Торського продовжуються запеклі бої, а також про перехід сил оборони України до контрнаступальних дій на Харківському та Ізюмському напрямах", - зазначив Залужний.

За його словами, він наголосив на поновленні застосування російським агресором крилатих ракет з метою руйнування логістичних шляхів постачання військово-технічної допомоги Україні.

"Питання надання Україні ракетних систем залпового вогню M142 HIMARS та М270 MLRS є дуже актуальним", - наголосив головнокомандувач.

Водночас окупанти не припиняють ведення наступальних дій з метою встановлення повного контролю над територією Донецької та Луганської областей та утримання сухопутного коридору з Кримом.

Читайте також: "Ворожа авіація вбиває мирних жителів": Гайдай показав результати нових руйнувань на Луганщині

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк