06.05.2022, 20:30

Війна в Україні: оперативна інформація станом на вечір 6 травня

танки

72-у добу український народ героїчно протистоїть російському військовому вторгненню. РФ продовжує ведення повномасштабної війни проти України.  

Про ситуацію на фронтах станом на вечір 6 травня повідомив Генштаб ЗСУ у Facebook, передає Час Пік.

За інформацією Генштабу, противник не припиняє наступальних дій у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над Донецькою та Луганською областями та стримування сухопутного коридору між зазначеними територіями та окупованим Кримом.

Найбільша активність окупантів продовжує спостерігатися на Слобожанському та Донецькому напрямках.

Ворог завдає ракетних ударів по об'єктах транспортної інфраструктури та житлових районах населених пунктів України.

На Волинському та Поліському напрямках противник активних дій не робив. Певні сили та засоби ЗС Білорусі продовжують виконувати завдання з прикриття українсько-білоруського кордону в Брестській та Гомельській областях. У республіці Білорусь наразі залишаються підрозділи ЗС РФ у складі восьми пускових установок оперативно-тактичних ракетних комплексів "Іскандер-М" та шести літаків різних модифікацій, які можуть залучатися до завдання авіаційних та ракетних ударів по території України.

Окремі підрозділи ЗС РФ продовжують виконувати завдання щодо прикриття українсько-російського кордону у Брянській, Курській та Білгородській областях. Поблизу пунктів перетину кордону проведено інженерне обладнання позицій.

За наявними у Генштабу даними, у населеному пункті Клинці Брянської області підрозділи 144-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу проводять бойове узгодження з метою подальшої участі у бойових діях на території України.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує нарощувати угруповання військ. З району населеного пункту Уразово Білгородської області на територію України супротивник здійснює переміщення підрозділів зі складу Східного військового округу. Противник блокує окремі віддалені населені пункти Харківської області, здійснює систематичні обстріли високої інтенсивності, у тому числі із застосуванням РСЗВ, по районах зосередження українських військ. Також ворог вів наступ у напрямку населеного пункту Нова Дмитрівка, успіху не мав. За результатами наступу підрозділами Сил оборони України відновлено контроль над населеними пунктами Олександрівка, Федорівка, Українка, Шестаково, Перемога та частиною села Черкаські Тишки.

На Донецькому та Таврійському напрямах з метою сковування дій ЗСУ противник здійснює обстріл уздовж усієї лінії зіткнення. Продовжує нанесення авіаційних та ракетно-бомбових ударів.

На Лиманському напрямку ворог вів штурмові дії у напрямку населеного пункту Шандриголово.

На Сєвєродонецькому напрямку противник намагався встановити контроль над населеними пунктами Рубіжне та Воєводівка, успіху не мав.

На Попаснянському напрямі - проводив штурмові дії у напрямку населеного пункту Нижнє.

На Авдіївському та Курахівському напрямах - обмежився обстрілами позицій підрозділів Сил оборони України.

У місті Маріуполь противник основні зусилля зосереджував на блокуванні та ураженні підрозділів українських захисників у районі "Азовсталь". Окупанти провели розвідку боєм у напрямку населеного пункту Пречистівка, успіху не мали, відступили.

На Південнобузькому напрямку ворог активних наступальних дій не чинив, завдавав вогненної поразки за позиціями ЗСУ в окремих районах. Зосереджував зусилля на утриманні зайнятих рубежів, поповненні боєприпасів та інженерному обладнанні позицій.

На Бессарабському напрямку РФ продовжує стимулювати напруженість у Придністровському регіоні Молдови. Особовий склад оперативної групи російських військ перебуває у бойовій готовності "Повна".

Противник продовжує нести суттєві втрати в особовому складі та техніці. За наявною інформацією, в психіатричній лікарні населеного пункту Малотокмацький Ростовської області, яка частково передана в користування ЗС РФ, знаходиться до 800 поранених і до 200 тіл загиблих військовослужбовців противника.

Читайте також: Відбувся черговий обмін полоненими: 41 громадянин України повертається додому

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк