13.05.2022, 09:49

ЧФ РФ втратив ще один найновіший корабель у Чорному морі – ЗМІ

"Всеволод Бобров"

Росія у Чорному морі втратила ще один корабель. Йдеться про корабель тилового забезпечення ЧФ РФ проєкту 23120. Як надовго корабель вийшов з ладу, невідомо. За попередніми даними, судно потребує серйозного ремонту.

РФ втратила черговий корабль у Чорному морі. Про це з посиланням на власні джерела у розвідці ]]>повідомляють ]]>журналісти "24 канали", передає Час Пік.

Наголошується, що йдеться про корабель тилового забезпечення ЧФ РФ проєкту 23120. Таких кораблів у РФ всього два - "Всеволод Бобров" та "Ельбрус".

За попередньою інформацією, у ніч на 12 травня корабель проєкту 23120 йшов у напрямку острова Зміїний. З невідомої причини на судні спалахнула пожежа. Було проведено операцію з порятунку екіпажу. Обгорілий корабель пришвартували у порту Севастополя.

Поки не відомо, як надовго корабель вийшов з ладу. За попередніми даними, судно потребує серйозного ремонту.

Як зазначає видання, кораблі проєкту 23120 вважаються найновішими і навіть тимчасова втрата одного з них в умовах війни є для окупантів критичною. А у разі потреби виведення корабля за межі Чорного моря, назад його Туреччина не пропустить.

Журналіст Сергій Висоцький на своїй сторінці у Facebook повідомив, що його джерела підтвердили, що російський корабель було знищено ракетою українського берегового комплексу "Нептун".

"Корабель віз на острів Зміїний підкріплення, в тому числі зенітно-ракетні комплекси!

Росія намагається приховати факт знищення нашим «Нептуном» ще одного корабля! Але не вийде!", - написав Висоцький.

новости соцсетей

Керівник проєкту "Інститут Чорноморських стратегічних досліджень", головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко на своїй сторінці ]]>в Facebook повідомив ]]>деякі цікаві подробиці про судно тилового забезпечення проєкту 23120 Всеволод Бобров, яке горіло в ніч на 12 травня.

"Це новесеньке судно. Воно прийшло до Чорного моря з Балтики лише 07/01/2022...

Фактично судно є військовим варіантом типових морських суден постачання та забезпечення для морського нафтогазовидобутку.

Призначене для завантаження, зберігання, транспортування та передачі сухих вантажів на берег, надводні кораблі, підводні човни та судна, а також для буксирного забезпечення та надання допомоги екіпажам кораблів та суден, що зазнають лиха...

Судно має водолазний комплекс із барокамерою для забезпечення глибоководних водолазних занурень. Корпус із льодовим класом Arc4 розрахований на подолання льоду завтовшки 0,6 м.

На судні створено всі умови для нормальної роботи та відпочинку екіпажу: сауна, басейн, спортзал, комфортні каюти з індивідуальними санітарними блоками...

Судно названо на честь знаменитого футболіста та хокеїста, заслуженого майстра спорту, заслуженого тренера СРСР, олімпійського чемпіона Всеволода Михайловича Боброва...

Входить до складу 205-го загону управління допоміжного флоту з базуванням на Севастополь...", - повідомляє Андрій Клименко.

Варто зазначити, що офіційної інформації від ГУР Міноборони та Генштабу ЗСУ про вивод з ладу новітнього російського корабля тилового забезпечення ЧФ РФ проєкту 23120 поки немає. Чекаємо на хороші новини!

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк