14.05.2022, 20:50

Ляшко розповів, скільки коштів необхідно для відновлення зруйнованих медустанов

ляшко

Понад 600 медичних закладів було пошкоджено з початку війни, яку розв'язала Росія проти України. На їхнє відновлення знадобиться 32 млрд гривень.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі телемарафону, передає Час Пік із посиланням на українські ЗМІ.

"Ворог пошкодив 616 медустанов, з них 101 медзаклад зруйновано повністю. Плюс 375 аптечних установ зруйновано і не працюють. Тому зараз за попередніми розрахунками на відновлення цих лікарень потрібно 32 млрд гривень", - розповів Ляшко.

Він зазначив, що МОЗ відновлюватиме медичні установи стратегічно - з урахуванням потреб кожного регіону. Відомство вже завершило "експертний та політичний рівень обговорень" щодо ситуації в Київській області, зараз на обговоренні - Сумська та Чернігівська області.

"Зараз вони відпрацюють у себе на рівні головних лікарів лікарень по областях, і після цього МОЗ візьме участь у дискусії на політичному рівні. Ми повинні розуміти, яку техніку постачати, щоб лікарні відновилися і ми мали доступ до медичної допомоги, як це передбачають вимоги ЄС", - додав Ляшко.

Читайте також: Маріуполю загрожує масштабна епідемія, можуть загинути тисячі мешканців міста, - Денісова

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк