15.05.2022, 21:51

Наступ РФ на Донбасі втратив оберти і значно відстав від графіка, - британська розвідка

Марина Началова | Всі новини автора

Російські окупаційні війська не можуть розвинути свій наступ у масштабах, які вони очікували.

Наступ окупантів на сході України втрачає оберти, повідомляється у звіті розвідки Великобританії, передає Час Пік.

"Наступ Росії на Донбасі втратив оберти і значно відстав від графіка. Незважаючи на незначні початкові досягнення, РФ не змогла досягти значних територіальних досягнень за останній місяць, зберігаючи при цьому стабільно високий рівень виснаження. Зараз Росія, ймовірно, зазнала втрат третини сухопутних бойових сил, які вона нанесла у лютому", - заявили в британській розвідці.

Відомство зазначає, що проблеми у російських військ лише посилюватимуться через втрату важливих факторів, таких як мостове обладнання та розвідувальні безпілотники. Зокрема, з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну окупантам не вистачало мостового обладнання, що сповільнювало та обмежувало наступальний маневр. Водночас, безпілотники для окупантів мають життєво важливе значення для тактичної поінформованості та управління артилерією, але вони стали вразливими до українських засобів ППО.

Читайте також: Росіяни відступають від Харкова, наступ на Донбасі застопорився: Столтенберг заявив, що Україна може виграти війну

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк