24.05.2022, 12:29

До кінця року ЗСУ мають зайти на територію Криму, - Буданов

Віктор Білий | Всі новини автора

У серпні у війні настане переломний момент, а вже до кінця року закінчиться активна фаза бойових дій. На цей момент українські війська мають якщо не звільнити Крим, то, як мінімум, зайти на територію півострова.

Про це заявив начальник ГУР МОУ Кирило Буданов в інтерв'ю "Українській правді", передає Час Пік.

Переломний момент

Переломний момент у війні настане до кінця літа, коли українська армія в достатній кількості отримає зброю, яка їй потрібна. Як наголошує Буданов, зараз ЗСУ катастрофічно не вистачає важкого озброєння. Але протягом найближчих місяців постачання з інших країн дійдуть українській армії, і військовослужбовці почнуть активно його використовувати.

"Ви повинні розуміти, що з моменту оголошення про постачання озброєння є наступні етапи. Перше - це надходження озброєння в країну, друге - навчання, і лише на третьому етапі - початок його використання. Це все займає певний проміжок часу", - прокоментував глава ГУР.

За його словами, до серпня озброєння, необхідного українській армії, у достатній кількості ще не буде, але коли це станеться, у війні настане перелом.

Активна фаза закінчиться до кінця року

Кирило Буданов упевнений, що активна фаза війни завершиться до кінця року.

"Це баталії приблизно того рівня, який відбувається зараз, коли з рук в руки переходять цілі населені пункти. Ось ця активна фаза має значно скоротитися до кінця року. Вона зведеться практично до нуля", - уточнив він.

Як вважає глава ГУР, у Росії є ресурси для ведення повномасштабної війни протягом року, але не довше.

Також, за його словами, до кінця року українські війська, як мінімум, мають зайти на територію півострова.

Читайте також: Окупанти планують "взяти" Сєвєродонецьк та Лисичанськ до кінця червня, але ціна буде страшна - луганський блогер

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк