24.05.2022, 20:32

82% українців проти територіальних поступок заради завершення війни, - опитування

Марина Началова | Всі новини автора

82% українців не готові на територіальні поступки Росії з метою завершення війни.

Про це свідчить свіже дослідження Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), передає Час Пік.

Дослідження проводилося 13-18 травня 2022 року методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера.

Опитування проводилося з дорослими (у віці 18 років і старше) громадянами України, які на момент опитування проживали на території України (у межах, які контролювалися владою України до 24 лютого 2022 року). До вибірки не включалися жителі територій, які тимчасово не контролювалися владою України до 24 лютого 2022 року (АР Крим, м. Севастополь, окремі райони Донецької та Луганської областей), а також опитування не проводилося з громадянами, які виїхали закордон після 24 лютого 2022 року.

Результати опитування показали, що для 82% респондентів жодні територіальні поступки не є припустимим. Лише 10% вважають, що для досягнення миру і збереження незалежності можна відмовитися від деяких територій.

У всіх регіонах України більшість населення проти будь-яких територіальних поступок. Навіть на Сході, який зараз зазнає інтенсивних боїв, 68% проти поступок (готові на поступки – лише 19%), а на Півдні – 83% проти поступок (готові – лише 9%).

Також важливо бачити, що серед респондентів, що зараз проживають на окупованих територіях, 77% проти будь-яких територіальних поступок (готові на поступки – 18%). При цьому серед тих, хто після 24 лютого 2022 року виїхав з територій, які були окуповані, 82% виступають проти будь-яких поступок (підтримують поступки – лише 5%).

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: