26.05.2022, 20:31

Війна в Україні: оперативна інформація станом на вечір 26 травня

война в украине

92-й день український народ героїчно протистоїть російському збройному вторгненню. РФ не припиняє ведення повномасштабної війни проти України.

Про ситуацію на фронтах станом на вечір 26 травня повідомив Генштаб ЗСУ у Facebook, передає Час Пік.

За даними Генштабу, противник не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні та продовжує завдавати ракетних та авіаційних ударів по об'єктах інфраструктури на території України.

На Волинському та Поліському напрямках, на території Брестської області, продовжуються тактичні навчання підрозділів сил спеціальних операцій, військово-повітряних сил та військ протиповітряної оборони ЗС Білорусі.

На Сіверському напрямку ворог продовжує заходи інженерного обладнання позицій у прикордонних районах Брянської області. За інформацією, наявною у Генштабу, для посилення охорони ділянки російсько-українського кордону на зазначеному напрямку противник залучає підрозділи повітряно-десантних військ. Противник продовжує обстрілювати з мінометів та ствольної артилерії позиції Сил оборони у прикордонних районах Сумської області.

На Слобожанському напрямку ворог активних наступальних дій не робив.

На Харківському та Слов'янському напрямках противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих позицій та стримуванні просування ЗСУ, обстрілює українські позиції. З метою уточнення положення ЗСУ ворог вів повітряну розвідку БПЛА типу "Орлан-10". Здійснив дистанційне мінування на маршрутах можливого просування підрозділів Сил оборони України. За підтримки артилерії ворог вів наступ у напрямі населеного пункту Богородичне, успіху у не мав, відійшов на позиції, займані раніше.

На території Білгородської та Воронезької областей противник продовжує підготовку резервів. Відновлює запаси з метою подальшого відновлення наступу.

На Донецькому напрямку ворог продовжує обстріл підрозділів українських військ, завдає ракетних ударів, веде розвідку, нарощує авіаційну підтримку, здійснює перегрупування військ. Посилює угруповання за рахунок переміщення резервних підрозділів.

На Лиманському напрямку супротивник зосереджував зусилля на вогневій поразці українських підрозділів у районах Озерного та на південь від населеного пункту Лиман.

На Сєвєродонецькому напрямку противник веде наступ у напрямках населених пунктів Сєвєродонецьк та Борівське. Успіхів не має. У напрямі населеного пункту Устинівка має частковий успіх. З метою порушення логістичного повідомлення та недопущення маневру наших військ завдає ударів по мостових переправах.

На Бахмутському напрямку російські окупанти ведуть наступ у напрямках населених пунктів Комишуваха, Нирково, Берестово та Білогорівка, успіху не мають, зазнали втрат і відійшли. У напрямах Покровського та Клинового ворог має частковий успіх, захопив населений пункт Мідна Руда. Здійснює перегрупування.

На Авдіївському напрямку ворог намагався відновити наступ, успіху не має.

На Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних бойових дій противник не вів, обстрілював позиції ЗСУ з мінометів, реактивної та ствольної артилерії, вів контрбатарейну боротьбу. На Запорізькому напрямку угруповання противника додатково посилено сформованим танковим батальйоном на танках Т-62.

На Южнобузькому напрямку противник активних бойових дій не проводив. Продовжує обстріл українських військ та веде повітряну розвідку з використанням БПЛА. Виявлено проведення інженерними підрозділами окупантів заходів щодо замінування узбережжя Каховського водосховища.

На Бессарабському напрямку біля Придністровського регіону Республіки Молдова знижений рівень терористичної небезпеки. При цьому особовий склад оперативної групи російських військ у регіоні продовжує несення служби у посиленому режимі.

На тимчасово захоплених територіях України окупаційна влада продовжує заходи адміністративно-поліцейського режиму. Продовжується перешкода виїзду мирних жителів на територію, підконтрольну українській владі. Крім того, окупанти активізували трансляцію пропагандистських інформаційних матеріалів через наявні та спеціальні засоби телерадіомовлення.

Генштаб зазначає, що Сили оборони України завдають ворогові втрат за всіма напрямками та готові до будь-яких змін оперативної обстановки.

Читайте також: Що робити, якщо близька людина була переміщена на окуповані території або депортована за межі України

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк