28.05.2022, 12:34

Україна отримала САУ М109, очікується поставка протикорабельних ракет Harpoon - Міноборони

гаубицы САУ М109 / иллюстративное фото

Українські військові продовжують отримувати тяжке озброєння від країн-партнерів. В Україну вже надійшли самохідні артилерійські установки (САУ) М109 однією з модифікацій, а також очікується поставка протикорабельних ракет Harpoon.

В Україну вже привезли гаубиці САУ М109 та очікуються поставка протикорабельних ракет "Гарпун". Про це міністр оборони Олексій Резніков повідомив у Facebook, передає Час Пік.

Міністр зазначив, що М109 — дуже якісна техніка. Вона поповнить парк артилерії 155-мм калібру на додачу до вже переданих гаубиць М777 і FH70 та САУ CAESAR.

"Так само хочу повідомити, що берегова оборона нашої держави не просто буде посилена ракетами Harpoon - їх застосовуватимуть підготовлені українські команди. Впевнений, що бойове братерство "Гарпунів" та наших "Нептунів" допоможе звільнити та знову зробити наше Чорне море безпечним, у тому числі – надійно захистити нашу Одесу", - написав Резніков.

Він додав, що сучасна техніка ніщо без мотивованих та героїчних людей. Саме завдяки тим, хто готовий виборювати свою країну до останнього, вдається протистояти російській агресії.

"Втім, удар тримає не зброя – а люди. Ми бачили приклади, коли зброя і сучасна техніка не допомагала, якщо люди не хотіли битися за свою країну. Натомість українська армія продемонструвала масовий героїзм у поєднанні з високим професіоналізмом, а весь український народ – видатну стійкість.

Дні, години та хвилини останні тижні тягнуться повільніше, ніж будь-коли за моє життя. Тому що доводиться чекати. Чекати і одночасно боротися за збільшення об’ємів, за розширення номенклатури зброї, яку ми отримаємо, і про яку будемо звітувати зовсім скоро. Чекати на нові партії, знаючи, що вони вже завантажуються і що наші воїни розпочали навчання на полігонах.

Але я дивлюсь у майбутнє з оптимізмом. Адже Україна все одно переможе", - написав міністр оборони України.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк