02.06.2022, 20:39

Війна в Україні: оперативна інформація станом на вечір 2 червня

всу

99-ту добу український народ героїчно протистоїть російському збройному вторгненню. РФ продовжує ведення повномасштабної війни проти України

Про ситуацію на фронтах станом на вечір 2 червня повідомив Генштаб ЗСУ у Facebook, передає Час Пік.

На Волинському та Поліському напрямках основні зусилля ЗС Білорусі зосереджені на посиленні заходів щодо охорони державного кордону. Одночасно здійснюється мінування лісових доріг, об'їзних колій та мостів у прикордонних з Україною районах. Зберігається загроза завдання противником ракетних та авіаційних ударів з території Білорусі.

На Сіверському напрямку ворог активних дій не здійснював. Було відзначено переміщення артилерійських та мотострілецьких підрозділів, що перебували в районах поновлення.

На Слобожанському напрямку противник продовжує підготовчі заходи щодо ведення наступу, підрозділи поповнюють втрачене озброєння, військову техніку та матеріальні засоби. З метою зниження наступального потенціалу українських військ ворог застосовує ствольну та реактивну артилерію по позиціях Сил оборони.

На Харківському напрямку противник активних дій не провадив. Основні зусилля зосереджуються на утриманні зайнятих рубежів та маршрутів постачання, стримуванні дій Сил оборони. Ворог продовжує обстріл цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Циркуни, Стара Гнилиця, Перемога та Старий Салтов. Наносив авіаційні удари поблизу Нового.

На Слов'янському напрямку противник основні зусилля зосереджує на створенні умов для ведення наступу. Обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Довгеньке, Вернопілля, Грушуваха, Велика Комишуваха та Гусарівка.

На Донецькому напрямку росіяни продовжують застосування мінометів, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню на всій лінії зіткнення.

На Лиманському напрямку противник обстріляв цивільну інфраструктуру в районах Соснового, Святогірська, Старого Каравана та Райгородка. Вів штурмові дії в районах населених пунктів Студенок, Соснове та Ярове, бойові дії продовжуються. У цьому напрямі ворог активізував роботу засобів радіоелектронної боротьби.

На Сєвєродонецькому напрямку окупанти продовжують обстріл позицій Сил оборони та цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Сєвєродонецьк та Лисичанськ. Ворожа штурмова авіація завдала авіаударів у районах населених пунктів Устинівка та Борівське. Крім того, поблизу Борівського супротивник вів штурмові дії, успіху не мав.

На Бахмутському напрямку ворог вів наступальні та штурмові дії в районах населених пунктів Комишуваха, Миколаївка, Врубівка, Берестове та Білогорівка, бойові дії продовжуються.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник активних бойових дій не проводив, намагається посилити угруповання та відновити втрати озброєння та військової техніки. Наніс авіаудари по цивільній інфраструктурі Мар'їнки. Крім того, обстріли зафіксовані в районах населених пунктів Відродження, Доломітне, Торецьк, Новобахмутівка, Авдіївка, Піски, Микільське, Вугледар тощо.

На Южнобужском напрямку, з метою утримання кордонів оборони, російські війська руйнують об'єкти транспортної інфраструктури на можливих напрямах просування Сил оборони.

На Криворізькому напрямку ворог вимушений перейти до оборони непідготовлених рубежів. Активізував роботу засобів радіоелектронної боротьби. Здійснив вогневу поразку цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Широке, Лепетиха, Шевченкове, Осокорівка, Партизанське тощо.

У Чорноморській та Азовській операційних зонах корабельні угруповання противника зосереджуються на підтримці сприятливого оперативного режиму та блокуванні цивільного судноплавства у північно-західній частині Чорного моря.

Генштаб зазначає, що ворог продовжує зазнавати втрат у живій силі та техніці. Так, за наявною інформацією, до лікувальних закладів лише на тимчасово окупованих територіях Донецької області у період 27-28 травня 2022 року потрапили 115 поранених та 32 тіла загиблих.

У зв'язку з великими санітарними та безповоротними втратами у військових частинах та підрозділах 1-го армійського корпусу 8-ї загальновійськової армії ЗС РФ продовжуються заходи щодо примусової мобілізації на тимчасово окупованих територіях Донецької області.

Читайте також: Зеленський заявив, що близько 20% території України перебуває під контролем РФ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк