10.06.2022, 20:30

Війна в Україні: оперативна інформація станом на вечір 10 червня

всу

107-у добу український народ героїчно протистоїть російському збройному вторгненню. РФ продовжує ведення повномасштабної війни проти України. 

Про ситуацію на фронтах станом на вечір 10 червня повідомив Генштаб ЗСУ у Facebook, передає Час Пік.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямах ситуація істотних змін не зазнала.

На Харківському напрямку противник намагається не допустити просування підрозділів Сил оборони України у напрямку державного кордону. Агресор обстріляв підрозділи ЗСУ з метою сковування їхніх дій з мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню в районах населених пунктів Харків, Кринична, Гусарівка, Байрак та Чепіль.

На Слов'янському напрямку підрозділи супротивника ведуть підготовку до відновлення наступу місто Слов'янськ. Ворог обстрілював з артилерії райони населених пунктів Долина, Червона Поляна, Нова Дмитрівка, Грушуваха та Дубровно.

На Сєвєродонецькому напрямку ворог веде штурмові дії з метою встановлення повного контролю над містом Сєвєродонецьк та створення умов для блокування підрозділів ЗСУ. Бої продовжуються. Противник робив обстріли з артилерії в районах населених пунктів Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Устинівка, Тошківка, Золоте та Гірське.

На Бахмутському напрямку ворожа вогнева активність фіксувалася неподалік Нью-Йорка, Золотого, Врубівки, Комишувахи, Берестового та Луганського.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти активних дій не вели. Здійснили обстріли із застосуванням мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Авдіївка, Тоненьке, Невельське, Мар'їнка, Оріхів, Опитне та Новобахмутівка. Ворог завдав авіаційних ударів із застосуванням літаків Су-25 поблизу Мар'їнки та Красногорівки, а також вертольотів Ка-52 поблизу Новобахмутівки та Мі-8 в районі Олександрополя. На Новопавлівському напрямку противник посилив угруповання своїх військ.

На Лиманському напрямку ворог активних бойових дій не вів. Продовжує закріплюватись у районі Святогірська. Проводить заходи щодо продовження наступу у напрямі Лиман - Слов'янськ. Здійснив обстріл неподалік Дронівки та Серебрянки.

На Южнобузькому напрямку противник веде оборону. Ворог продовжує заходи щодо вдосконалення фортифікаційного обладнання другого та третього рубежів оборони. Здійснює заходи маскування.

На Бессарабському напрямку ситуація істотних змін не зазнала.

В акваторіях Чорного та Азовського морів ворог зосереджує основні зусилля на блокуванні цивільного судноплавства. В акваторії Чорного моря готові до застосування знаходяться носії крилатих ракет морського базування "Калібр".

Генштаб зазначає, що українські військові завдають противнику серйозних втрат і стійко тримають оборону по всіх напрямках. Водночас противнику все важче поповнювати підрозділи, які зазнали втрат. Проблему комплектування загарбники намагаються вирішити за рахунок обіцянок сприятливих фінансових умов та запровадження короткострокових контрактів на проходження військової служби. Подібні контракти самі окупанти називають "в один кінець".

Читайте також: РФ може розпочати наступ на Дніпро, Одесу та Запоріжжя, якщо захопить Донбас, - ГУР

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк