11.06.2022, 20:37

Війна в Україні: оперативна інформація станом на вечір 11 червня

всу

108-у добу український народ героїчно протистоїть російському військовому вторгненню. РФ продовжує ведення повномасштабної війни проти України. 

Про ситуацію на фронтах станом на вечір 11 червня повідомив Генштаб ЗСУ у Facebook, передає Час Пік.

На Волинському та Поліському напрямках у ході перевірки бойової готовності ЗС Білорусі здійснюється приведення підрозділів у вищі ступені бойової готовності, відпрацьовуються практичні заходи щодо прийому військовозобов'язаних, проводиться зняття зі зберігання озброєння та військової техніки.

На Сіверському напрямку противник продовжує мінометні обстріли позицій Сил оборони у прикордонних районах. Крім того, російські окупанти обстрілюють об'єкти цивільної інфраструктури у населеному пункті Миропільське Сумської області.

На Харківському напрямку ситуація істотних змін не зазнала. Ворог основні зусилля зосереджував на стримуванні зайнятих рубежів. Для сковування дій ЗСУ противник завдає вогневий вплив. Крім того, росіяни обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Уди, Прудянки, Циркуни та Верхній Салтів. Нанесено авіаудари в районах Тернової та Рубіжного.

На Слов'янському напрямку супротивник здійснював систематичні артилерійські обстріли. Українські військові успішно відбили ворожий штурм у районах Бражківки, Долини та Вірнопілля. Окупанти відійшли. За підтримки мінометів, артилерії, реактивних систем залпового вогню ворог намагається закріпитися у Богородичному, бойові дії продовжуються. Противник активно використовує засоби радіоелектронної боротьби.

На Лиманському напрямку підрозділи супротивника активних дій не вели. У напрямку Лисичанська ворог збільшив інтенсивність застосування ствольної та реактивної артилерії, вживає заходів щодо посилення угруповання військ. Обстріляв з артилерії цивільну інфраструктуру неподалік Серебрянки та Білогорівки.

На Сєвєродонецькому напрямку противник обстрілював цивільну інфраструктуру в районах Сєвєродонецька, Лисичанська, Метелкіно, Устинівки та Тошківки. ЗСУ успішно протистоять штурмовим діям ворога у Сєвєродонецьку. Частиною підрозділів противник веде штурм у районі Тошківки, бойові дії продовжуються. Крім того, ворожий штурм успішно відбито в районі Метьолкіного. Окупанти відійшли. Противнику довелося посилювати угруповання уведенням в операцію підрозділів резерву.

На Бахмутському напрямку ворог вів артилерійські обстріли позицій ЗСУ неподалік Миколаївки, Білогорівки, Гірського, Комишувахи та Новолуганського. Застосувавши армійську авіацію, завдав авіаудару поблизу Покровського.

У районі Попасної ЗСУ успішно зупинили наступ противника. Окупантам довелося відійти.

Ворог настає у районі Ниркового, бойові дії продовжуються. У напрямку Миколаївки наступ зупинено. Ворог відійшов.

У районі Берестового ворог при спробі штурму зазнав втрат і відійшов на раніше зайняті позиції. Крім того, з метою виявлення слабких місць в обороні та викриття системи вогню, окупанти, не шкодуючи особового складу, проводили розвідку боєм неподалік Володимирівки. Успіху не мали, відійшли.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних бойових дій росіяни не вели. Обстрілювали цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Нью-Йорк, Авдіївка, Красногорівка та Новоандріївка. Завдали удару штурмовою авіацією поблизу Мар'їнки.

На Південнобузькому напрямку противник з метою стримування ЗСУ обстрілював українські позиції в районах Добрянки, Великої Костромки, Мурахівки та Прибузького. Також ворог намагався вести контрбатарейну боротьбу. Окупанти завдали удару штурмовою та армійською авіацією поблизу Снігурівки та Тополиного.

На Бессарабському напрямку істотних змін в атмосфері не відзначено.

Генштаб зазначає, що противник продовжує зазнавати значних втрат. З метою організації медичного забезпечення дій угруповання російських військ на Слобожанському напрямку, силами 442 військового клінічного госпіталю з міста Санкт-Петербург додатково розгортається польовий госпіталь у населеному пункті Шебекіно Білгородської області.

Читайте також: 32 тисячі окупантів знайшли свою смерть в Україні: оновлені дані про втрати ворога

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк