07.07.2022, 08:37

Міноборони РФ "трезвонить" про знищення двох американських HIMARS: новина виявилася фейком

HIMARS

Повідомлення пропагандистських ЗМІ про бойові успіхи російських військ в Україні нерідко виявлялися дуже перебільшеними. Напередодні Міноборони РФ заявило про знищення двох американських РСЗВ HIMARS. Цю фейкову новину одразу підхопили прокремлівські ЗМІ.

Як зазначила заступник міністра оборони України Ганна Маляр, опубліковане Міноборони РФ повідомлення про знищення HIMARS орієнтоване на внутрішню аудиторію. Оскільки поставки в Україну сучасної західної зброї призвели до панічних настроїв у ворога, російська пропаганда вирішила розвіяти їх за допомогою чергової фейкової новини, повідомляє Час Пік.

фейк

Сухопутні війська ЗСУ в офіційній заяві назвали новину фейковою й закликали довіряти лише перевіреним джерелам інформації.

"Наголошуємо, що дане повідомлення не відповідає дійсності і являється нічим іншим, як фейком.

Реактивні системи «HIMARS» надані американськими партнерами постійно завдають нищівного удару по стратегічно важливих пунктах противника, що призводить до колосальних втрат серед техніки, особового складу та забезпечення окупаційних військ.

Довіряйте тільки перевіреним джерелам та вірте в ЗСУ!", - йдеться у повідомленні.

ВСУ

Це не перший російський фейк про знищення сучасної західної зброї.

Наприкінці червня кремлівські ЗМІ написали, що російські військові захопили відразу дві французькі самохідні артилерійські установки Caesar ("Цезар"), які були передані Україні як військова допомога. САУ, нібито, було захоплено "цілими та неушкодженими", та "вже розбираються на російському заводі "Уралвагонзаводі" для докладного вивчення.

Новина виявилася фейковою, це підтвердили й у Міністерстві оборони Франції. Збройні Сили України також спростували інформацію про втрату двох французьких САУ.

До речі, у зв'язку з відсутністю надходжень комплектуючих іноземного виробництва роботу підприємств корпорації "Уралвагонзавод" було призупинено ще у березні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк