16.07.2022, 18:13

ВПО, розміщені у навчальних закладах, до початку навчального року мають бути забезпечені альтернативним житлом, - Верещук

верещук

В українському уряді на міжвідомчій нараді під головуванням віце-прем'єра Ірини Верещук обговорювалося питання про виселення переселенців, які тимчасово мешкають у навчальних закладах.

Про це ]]>повідомляє]]> прес-служба МінТОТ, передає Час Пік.

Так, напередодні нового навчального року почали надходити скарги від переселенців, що деякі навчальні заклади хочуть їх виселити. За словами Верещук, у період з 7 по 13 липня на гарячі лінії МінТОТ надійшло 312 таких сигналів.

Також нерідкі випадки, коли з переселенців намагаються стягувати орендну плату за тимчасовий притулок.

За підсумками було вирішено зобов'язати місцеву владу створити додаткові резервні місця для розміщення переселенців. Тимчасові притулки для переселенців будуть реконструйовані або відремонтовані до холодів.

"Люди, які мали тимчасово переселитися до навчальних закладів, до початку навчального року мають бути забезпечені альтернативним житлом - придатним для проживання, утепленим та відремонтованим. Без цієї умови виселення їх неприпустимо!", - прокоментувала ситуацію Верещук.

Читайте також: Студентів-контрактників буде звільнено від сплати за навчання: кого це стосується

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк