16.07.2022, 18:38

Російські війська, ймовірно, почали виходити з оперативної паузи, - ISW

война

Станом на п'ятницю, 15 липня, російські війська, ймовірно, почали виходити з оперативної паузи. Однак цієї паузи замало, щоб відновити сили.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) ]]>у своєму звіті]]>, передає Час Пік.

"Російські сили провели серію обмежених наземних атак на північний захід від Слов'янська, південний схід від Сіверська, вздовж траси Т1302 Бахмут - Лисичанськ, на південний схід від Бахмута та на південний захід від Донецька. Ці обстріли можуть свідчити про те, що російські війська намагаються відновити свої наступальні дії на Донбасі", - йдеться у повідомленні.

За словами аналітиків, наступи, як і раніше, мають дрібномаштабний характер і в основному не увінчалися успіхом. Прогнозується, що російські війська продовжать і розширять атаки у найближчі 72 години, якщо оперативна пауза справді закінчилася. В іншому випадку, росіяни можуть чергувати більш короткі паузи з посиленням атак протягом декількох днів, перш ніж перейти до повномасштабної наступальної операції.

"Десятиденної оперативної паузи недостатньо, щоб повністю відновити російські сили для великомасштабних наступальних операцій. Російські військові, схоже, зазнають постійного тиску, щоб відновити та продовжити наступальні операції, перш ніж вони зможуть відновити достатню бойову міць для досягнення вирішальних результатів з розумною ціною для себе", - зазначають у ISW.

Читайте також: РФ проводить підготовку до наступного етапу наступальних дій, - українська розвідка

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: