21.07.2022, 20:42

Війна в Україні: оперативна інформація станом на вечір 21 липня

всу

148-ту добу український народ героїчно протистоїть російському збройному вторгненню. РФ продовжує ведення повномасштабної війни проти України.

Про ситуацію на фронтах станом на вечір 21 липня повідомив Генштаб ЗСУ у Facebook, передає Час Пік.

На Волинському та Поліському напрямках без особливих змін. У липні поточного року на території Білорусі продовжується кампанія з агітації громадян країни до підписання контрактів з російськими приватними військовими компаніями. У зазначених заходах активну участь беруть військові комісаріати ЗС Білорусі.

На Сіверському напрямку ворог продовжує обстріл позицій українських військ у Сумській області та ведення повітряної розвідки БПЛА.

На Харківському напрямку ворог завдав авіаційних ударів поблизу Верхнього Салтова та Ртищівки. Здійснив артилерійські обстріли в районах Харкова, Питомника, Руської Лозової, Рубіжного, Черкаських Тишок, Прудянки, Чугуєва, Удів, Коробочкіного, Залимана та Малинівки. Штурмовими діями безуспішно намагався просунутися у напрямку Великі Проходи - Питомник. Також ворог провів повітряну розвідку БПЛА біля Слатино, Рубіжного, Замулівки та Дементіївки.

На Слов'янському напрямку противник здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Долина, Богородичне, Гусарівка, Велика Комишуваха, Норцівка, Вернопілля. Провів повітряну розвідку недалеко від Дмитрівки та Вірнопілля.

На Краматорському напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районах Серебрянки та Спірного. Артилерійські обстріли зафіксовано поблизу Сіверська, Григорівки та Івано-Даріївки. Ворожий БПЛА оперативно-тактичного рівня діяв біля Роздолівки та Григорівки. ЗСУ відбили штурмові дії окупантів у напрямку Лисичанського НПЗ - Івано-Даріївка. Ворог зазнав втрат і відійшов.

На Бахмутському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Вершина, Білогорівка, Костянтинівка та Берестове. Артилерійські обстріли фіксувалися недалеко від Берестового, Веселого, Виїмки, Вершини, Новолуганського, Бахмута, Зайцева, Соледара, Роздолівки та Курдюмівки. Спроби ворожих штурмів на напрямках Клинове - Вершина, Миронівка - Вуглегірська ТЕС знову провалилися.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках з метою сковування дій українських військ ворог завдав авіаударів біля Красногорівки, Кам'янки, Солодкого та Новоандріївки. Здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Авдіївка, Красногорівка, Піски, Золота Нива, Микільське, Залізничне, Степногірськ, Новоселівка Друга, Вугледар, Гуляйпільське, Новопіль, Білогір'я. Для коригування вогню артилерії задіяли БПЛА оперативно-тактичного рівня поблизу Щербаків, Малої Токмачки та Білогір'я.

На Південнобузькому напрямку зафіксовано артилерійські обстріли в районах населених пунктів Ольгине, Потьомкіне, Княжівка, Широке, Тернівка, Луч, Котлярове, Першотравневе, Нова Зоря, Добре та Біла Криниця. Окупанти безуспішно намагалися провести контратаку у напрямку Сухого Става - Андріївка.

У Чорноморській та Азовській морських зонах корабельне угруповання противника основні зусилля зосереджується на блокуванні цивільного судноплавства у північно-західній частині Чорного моря. Поза пунктами базування знаходяться два носії крилатих ракет.

Генштаб зазначає, що у примусово мобілізованих, звільнених для поповнення втрат із тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей вилучають особисті документи. Це свідчить про повну безправність цього контингенту та нібито має зупинити дезертирство. Також це не дозволить ідентифікувати згадані особи у разі загибелі, що відкриває шлях для різних фінансових махінацій на користь командного складу ЗС РФ.

Читайте також: Росія вже використовувала від 55 до 60% високоточних ракет, - українська розвідка

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк