23.07.2022, 17:19

Україна продовжить підготовку до експорту зерна морем, - Кубраков

порт

Україна продовжить технічну підготовку до експорту зерна та продовольства зі своїх портів, незважаючи на те, що РФ не збирається виконувати зобов'язання.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков у Facebook, передає Час Пік.

"Ми не довіряємо Росії, але довіряємо своїм партнерам та союзникам, саме тому Ініціативу щодо безпечного транспортування зерна та продовольства з українських портів було підписано з ООН та Туреччиною, а не з Росією", - зазначив міністр.

За його словами, сьогоднішній ракетний удар РФ по території Одеського порту в черговий раз показав світу справжні наміри окупантів.

"Залізничники, автодорожники та портовики щодня, як і вся країна, працюють в умовах військової агресії. І ніхто з нас не планує зупинятися - саме цього хоче окупант, зруйнувати інфраструктуру, знищити економіку, тим самим послабивши Армію... Так само, як наша залізниця продовжує рух, а автоперевізники доставляють необхідні продукти, медикаменти та зброю в "0" позиції - ми не відступимо від своєї мети - розблокувати морські порти. Ми продовжуємо технічну підготовку до запуску експорту аграрної продукції з наших портів", - підкреслив Кубраков.

Читайте також: Ракетний удар по Одеському порту поставив під питання зернову угоду, - Українська зернова асоціація

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк