23.07.2022, 20:38

Війна в Україні: оперативна інформація станом на вечір 23 липня

всу

150-ту добу український народ героїчно протистоїть російському збройному вторгненню. РФ продовжує ведення повномасштабної війни проти України.

Про ситуацію на фронтах станом на вечір 23 липня повідомив Генштаб ЗСУ у Facebook, передає Час Пік.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках ситуація без істотних змін. Ворог обстріляв село Старикове Сумської області. Йде повітряна розвідка прикордонної ділянки у Чернігівській та Сумській областях БПЛА.

На Слобожанському напрямку підрозділи противника всіма наявними засобами продовжують стримувати підрозділи Сил оборони від просування вглиб тимчасово зайнятої території.

На Харківському напрямку ворог чинив вогняну поразку зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Харків, Російські Тишки, Черкаські Тишки, Базаліївка, Гусарівка, Руська Лозова, Уди, Малинівка та ін. Завдав авіаудару неподалік Верхнього Салтова.

На Слов'янському напрямку противник обстрілював з артилерії райони Дібрівного, Великої Комишувахи, Нової Дмитрівки та ін. Біля Богородичного силами розвідувальної групи намагався виявити слабкі місця в обороні ЗСУ. Противник знешкоджений.

На Донецькому напрямку окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на Краматорському та Бахмутському напрямках, продовжуються спроби встановлення контролю за територією Вуглегірської ТЕС.

На Краматорському напрямку ворог здійснював обстріли зокрема в районах населених пунктів Верхньокам'янське, Резниківка, Закотне, Григорівка, Виїмка та Званівка. Завдав авіаудар біля Спірного. Штурмовими діями з різних напрямків намагався покращити тактичне становище у районі Верхньокам'янського. Українські військові зустріли ворога кинджальним вогнем та завдали значних втрат, ворог відійшов.

На Бахмутському напрямку противник намагається створити сприятливі умови для продовження наступу Бахмут. Обстрілював українські війська з танків, ствольної та реактивної артилерії у районах Травневого, Семигір'я, Роздолівки, Яківлівки, Соледара, Білогорівки та інших населених пунктів. Завдав авіаційних ударів по Покровському та Новолуганському. Окупанти знову, вже з різних напрямків, спробували штурмувати територію Вуглегірської ТЕС. Знову безуспішно та з втратами. Розвідувальні групи противника намагалися виявити слабкі місця в обороні українських військ за напрямами Соледара та Покровського. Виявлено та знешкоджено.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог систематично обстрілював цивільну та військову інфраструктуру в районах населених пунктів Новобахмутівка, Піски, Опитне, Водяне, Шевченко, Мала Токмачка, Новосілка, Зелене Поле, Білогір'я та ін. Наніс авіаудари поблизу Красногорівки.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля противник зосереджується на недопущенні просування українських військ. Підтримує високу інтенсивність розвідки БПЛА. Продовжуються взаємні обстріли зі ствольної, реактивної артилерії та танків по всій лінії зіткнення.

Генштаб зазначає, що Сили оборони України завдають ворогові втрат на всіх напрямках, де тривають бойові дії та готові до будь-яких змін оперативної обстановки. У підрозділах російських окупаційних військ дедалі частіше фіксуються випадки дезертирства та відкритої непокори командуванню.

Читайте також: У Зеленського впевнені, що війська РФ зроблять ще один "жест доброї волі" і вийдуть з Херсона

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк