01.08.2022, 22:56

Зеленський відповів на петицію з проханням замінити пам'ятник Катерині ІІ в Одесі на пам'ятник порноактору

Марина Началова | Всі новини автора

Петиція щодо заміни пам'ятника Катерині ІІ в Одесі на пам'ятник американському порноактору Біллі Геррінґтону отримала відповідь президента.

У ]]>петиції]]>, яку підтримали більше 26 тисяч громадян України, вказується, що Катерина ІІ є контроверсійною історичною постатью що своїми діями завдала великої шкоди Українській державності та культурі.

"Пропонується проект пам'ятнику де актор Біллі Геррінґтон буде сидіти за барною стійкою з пляшкою пива", - пропонує автор.

1 серпня петиція отримала відповідь президента Володимира Зеленського. Він зазначає, що за постановою Кабміну, рішення про спорудження (створення) пам’ятників і монументів державного значення приймається Кабінетом Міністрів України, а місцевого значення – місцевими органами виконавчої влади або органами місцевого самоврядування. У даному випадку пам’ятник Катерині ІІ в Одесі встановлено відповідно до рішення Одеської міської ради.

"З огляду на викладене та з урахуванням норм Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» я звернувся до Одеської міської ради з проханням розглянути порушені в петиції питання відповідно до компетенції.
Також у листі до Одеської міської ради мною зазначено про важливість захисту національних інтересів, опрацювання питань щодо очищення громадського простору від об’єктів та пам’яток, що стосуються російської імперської та радянської спадщини, яка закріплює в Україні російські пропагандистські антиукраїнські наративи", - зазначив президент.

Також Зеленський відповів на петицію щодо заборони видавати повістки на блокпостах, АЗС та на вулиці.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк