05.08.2022, 17:54

На південному напрямку можлива активізація бойових дій, - ОК "Південь"

война

Найближчим часом активізація бойових дій можлива на Херсонщині, проте впадати в паніку не варто.

Про це заявила спікер оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону в п'ятницю, 5 серпня, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Гуменюк зазначила, що ситуація на півдні складна та напружена. Вона розвивається швидко, але лишається під контролем українських військових.

"На даному етапі ініціатива за нами і можемо дати вогневу відсіч противнику, коли він намагається розвідати напрямки, за якими він планує свої дії. Ми бачимо, що вони формують ударне угруповання на Криворізькому напрямку, намагаються підтягувати резерви, але ми продовжуємо тримати під вогневим контролем життєво важливі для противника об'єкти на тимчасово окупованій території - це транспортні артерії та логістичні склади. Знищення складів та військової техніки підриває моральний дух росіян", - сказала Гуменюк.

За її словами, погрози та попередження про активізацію боїв на південному напрямку реальні та "мають місце", але лякатися не варто. У РФ спостерігаються проблеми з транспортним сполученням через регулярні точні удари ЗСУ.

Читайте також:

Білорусь знову продовжила військові навчання біля українського кордону

Червоний Хрест заявив, що не має повноважень оцінювати смертність у Маріуполі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: