07.08.2022, 17:27

У Повітряних силах пояснили, чому ППО не врятує Харків та Миколаїв від обстрілів

Марина Началова | Всі новини автора

Системи протиповітряної оборони безсилі проти артилерії, якою обстрілюються прифронтові міста.

Про це заявив у телеефірі спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Час Пік.

"Прифронтові міста (Харків, Дніпро, Миколаїв, Запоріжжя) страждають насамперед через реактивну та стволову артилерію. Через неї також включається сигнал повітряної тривоги, якщо є відомості про обстріл з території, підконтрольної російським військам саме "Градами", " Смерчами", "Ураганами". Люди це теж сприймають як ракетний обстріл, хоча це обстріл реактивною артилерією, проти якої, на жаль, ППО безсила", - заявив Ігнат.

За його словами, зенітно-ракетні комплекси не можуть збивати такі цілі, оскільки зенітна ракета призначена для збивання інших повітряних цілей. До того ж, пакет "Града" (40 реактивних снарядів) летить лічені хвилини.

Ігнат підкреслив, що потрібно рішуче громити противника там, звідки він завдає цих ударів. Для цього, зокрема, потрібне посилення озброєння від міжнародних партнерів.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський у відповідь на петицію доручив Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному розглянути можливість посилення протиповітряної оборони Харкова та області.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: