13.08.2022, 20:31

Війна в Україні: оперативна інформація станом на вечір 13 серпня

всу

171 добу український народ героїчно протистоїть російському збройному вторгненню. РФ продовжує ведення повномасштабної війни проти України.

Про ситуацію на фронтах станом на вечір 13 серпня повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook, передає Час Пік.

На Волинському та Поліському напрямках підрозділи ЗС Білорусі виконують завдання щодо посилення охорони ділянки білорусько-українського кордону у Брестській та Гомельській областях.

На Сіверському напрямку ворог здійснив обстріли з артилерії різних калібрів районами населених пунктів Сеньківка, Грем'яч та Пушкарі у Чернігівській області та Басівка та Кондратівка Сумської області. Провів повітряну розвідку прикордонних районів БПЛА.

На Харківському напрямку ворог обстрілював цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Харків, Уди, Прудянка, Руська Лозова, Черкаські та Руські Тишки, Петрівка, Старий Салтів, Іванівка, Гусарівка, Леб'яжче та Коробочкіне. Наніс авіаудари біля Старого Салтова, Гусарівки та Мосьпаново. Підтримує високу інтенсивність розвідки БПЛА. Противник намагався покращити тактичне становище у районі населеного пункту Питомнік. ЗСУ завдали втрат противнику і змусили відійти.

На Слов'янському напрямку ворог здійснював вогневе ураження з танків, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню біля Вірнопілля, Богородичного, Великої Камишевахи, Довгенького, Краснопілля, Долини та Дібрівного. Завдав авіаудару в районі населеного пункту Залиман. Неподалік Нової Дмитрівки та Долини намагався прорвати оборону українських військ, успіху не мав, відійшов.

На Краматорському напрямку противник задіяв ствольну та реактивну артилерію для обстрілів районів Краматорська, Верхньокам'янського, Сіверського, Григорівки та Кривої Луки. Штурмовими діями намагався покращити тактичне становище поблизу Івано-Дар'ївки та Виїмки. Отримав тверду відсіч і відступив.

На Бахмутському напрямку зафіксовано обстріл військової та цивільної інфраструктури поблизу Часового Яру, Бахмута та ще семи населених пунктів. Ворог завдав авіаційних ударів неподалік від Яківлівки, Спірного, Веселої Долини, Кодеми, Соледара, Бахмута, Зайцевого та Бахмутського. Наступальними та штурмовими діями противник намагався просунутися у Яківлівки, Бахмута, Вершини та Зайцевого, успіху не мав. В окремих районах продовжуються бойові дії.

На Авдіївському напрямку ворог обстрілював із танків та реактивної артилерії райони населених пунктів Курахове, Нью-Йорк, Мар'їнка, Красногорівка та Олександропіль. Завдав авіаудару біля Мар'їнки. Наступальними діями окупанти намагаються прорвати оборону українських військ у напрямах Олександрополя, Красногорівки, Авдіївки, Мар'їнки та Пісків. Ідуть жорсткі бої.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник завдає вогняної поразки неподалік Володимирівки, Павлівки, Вугледара та низки інших населених пунктів. Завдав авіаційних ударів по районах Новосілки, Павлівки, Володимирівки та Червоного. Спроби загарбників покращити тактичне становище у напрямках Павлівки та Новосілки зазнали краху.

На Південнобузькому напрямку ворог обстріляв цивільну інфраструктуру поблизу Степової Долини, Парутиного, Прибузького та ін. Авіація противника діяла біля Андріївки, Осокорівки, Білого Колодязя та Лозового. Окупанти безрезультатно спробували просунутися в районах населених пунктів Лозове та Широке. Із втратами відступили.

Читайте також: У Зеленського назвали 5 кроків, які допоможуть Україні перемогти у війні

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк