18.08.2022, 22:19

ООН створює місію з розслідування теракту в окупованій Оленівці

оон

Після сьогоднішніх переговорів у Львові генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив про створення місії щодо розслідування теракту в Оленівці, внаслідок якого загинули десятки українських військовополонених.

Про це повідомляє "Громадське радіо", у розпорядженні якого є текст заяви генсека ООН, передає Час Пік.

"Те, що сталося в колонії Оленівки, неприйнятне. Усі військовополонені захищені міжнародним гуманітарним правом. Міжнародний комітет Червоного Хреста повинен мати до них доступ. На прохання урядів України та РФ я вирішив розпочати місію з пошуку фактів. Україна та РФ знають про терміни та команду", - зазначив Гутерріш.

Він розповів, що очолюватиме місію генерал Карлос дос Сантос Крус із Бразилії. Раніше він командував миротворчими місіями ООН і має 40-річний досвід у сфері безпеки.

"Ми продовжимо працювати над отриманням необхідних гарантій, щоб забезпечити доступ до місця подій та інших необхідних локацій. Простіше кажучи, наша мета - зібрати факти. Для цього команда має отримати та проаналізувати необхідну інформацію. Насамперед це означає безпечний, надійний та безперешкодний доступ до людей, місць та доказів без втручання будь-якої сторони", - додав генсек ООН.

Читайте також: Зустріч Зеленського з Ердоганом та Гутеррешем у Львові: головні заяви

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк