19.08.2022, 20:37

Війна в Україні: оперативна інформація станом на вечір 19 серпня

всу

177 добу український народ героїчно протистоїть російському збройному вторгненню. РФ продовжує ведення повномасштабної війни проти України.

Про ситуацію на фронтах станом на вечір 19 серпня повідомив Генштаб ЗСУ у Facebook, передає Час Пік.

На Волинському та Поліському напрямах ознак створення наступальних угруповань не виявлено. Відзначається проведення навчань підрозділів військово-повітряних сил та протиповітряної оборони ЗС Білорусі. Зберігається загроза завдання противником ракетних та авіаційних ударів з території та повітряного простору цієї країни.

На Сіверському напрямку зі ствольної артилерії ворог обстріляв цивільну та військову інфраструктуру в районах населених пунктів Пушкарі Чернігівської області і Миропілля та Павлівки Сумської області.

На Харківському напрямку російські окупанти здійснювали вогневе ураження зі ствольної та реактивної артилерії цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Харків, Протопопівка, Петрівка, Слатине, Великі Проходи, Коробочкіне, Мілова та Гусарівка. Завдали авіаційні удари біля Старого Салтова та Явірського. Ворог підтримує високу інтенсивність розвідки БПЛА. Окупанти намагалися покращити тактичне становище неподалік Питомника, отримали відсіч і відступили. Здійснили дистанційне мінування місцевості у районах Старого та Верхнього Салтова.

На Слов'янському напрямку противник здійснював вогневе ураження з танків, ствольної та реактивної артилерії біля Дібрівного, Вірнопілля, Чепіля та Богородичного. У районах населених пунктів Карнаухівка, Дібровне, Вірнопілля та Долина противник зробив спроби прорвати оборону українських військ. Зазнав втрат і відійшов.

На Краматорському напрямку зафіксовано ворожі обстріли неподалік Сіверського, Григорівки, Берестового та Івано-Дар'ївки. Наступальними та штурмовими діями загарбники намагалися просунутися біля Виїмки та Івано-Даріївки, отримали жорстку відсіч та відійшли.

На Бахмутському напрямку ворог здійснював обстріл з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Світле, Соледар, Берестове, Вершина, Білогорівка, Залізне, Яківлівка. Задіяв авіацію для ударів неподалік Соледара та Яківлі. Вів наступальні та штурмові дії в районах населених пунктів Бахмут, Соледар, Кодема, Бахмутське та Зайцеве, успіху не мав, відійшов.

На Авдіївському напрямку зазнали вогневого впливу райони населених пунктів Новоукраїнка, Красногорівка, Водяне, Мар'їнка, Шевченко, Ластівкино, Авдіївка та Опитне. Противник завдавав авіаудари поблизу Мар'їнки, Новоселівки Другої та Невельського. Вів наступ у районах населених пунктів Дослідне, Піски та Майорськ, успіху не мав, відійшов.

На Новопавлівському напрямку зафіксовано обстріли неподалік Великої Новосілки, Павлівки, Новомихайлівки та Золотої Ниви. Противник завдав авіаційних ударів поблизу Павлівки та Новомихайлівки. Біля останньої ворог безуспішно намагався покращити тактичне становище, зазнав втрат і відступив.

На Запорізькому напрямку противник обстрілював зі ствольної та реактивної артилерії і танків райони населених пунктів Самойлівка, Гуляйполе, Преображенка, Мала Токмачка, Полтавка, Новосілка, Темирівка, Залізничне та Новоандріївка. Наніс авіаудари біля Щербаків, Дорожнянки та Новосілки. Вів активну розвідку БПЛА.

На Південнобузькому напрямку ворог зосереджував зусилля на недопущенні просування українських військ та поповненні втрат. Продовжив обстріли з танків та артилерії різних типів вздовж усієї лінії зіткнення. Наніс авіаційні удари поблизу Миколаївського, Нового Життя, Первомайського, Білої Криниці та Лозової. Штурмовими діями спробував здійснити прорив оборони в районі населеного пункту Кірово. З результатами вогневої поразки зазнав втрат і хаотично відступив. З метою ведення повітряної розвідки активно задіяв БПЛА.

В акваторіях Чорного та Азовського морів корабельне угруповання противника продовжує підтримувати дії наземного угруповання військ, блокування цивільного судноплавства у північно-західній частині Чорного моря та ураження об'єктів та елементів інфраструктури у глибині території України.

Читайте також: Ще одній категорії чоловіків дозволили залишати межі України

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк