30.08.2022, 20:40

У ЄС підтримали створення навчальної місії для українських військових

евросоюз

Міністри оборони країн Євросоюзу підтримали початок підготовки до створення військово-навчальної місії для українських військових.

Про це йдеться у заяві глави дипломатії ЄС Жозепа Борреля, передає Час Пік.

"В даний час реалізується безліч ініціатив з підготовки, але потреби величезні. І нам необхідно забезпечити узгодженість цих зусиль. Я можу сказати, що всі держави-члени чітко згодні з цим і з тим, щоб розпочати роботу, необхідну для визначення параметрів місії ЄС щодо надання військової допомоги Україні", - заявив Боррель за підсумками зустрічі глав Міноборони країн ЄС у Празі, яка відбулася у вівторок, 30 серпня.

Боррель зазнач, що відповідне рішення було ухвалено давно. Наразі йдеться про початок підготовчої роботи, яка включає налагодження контактів та визначення юридичних та оперативних параметрів.

"Зовсім очевидно, що ми маємо бути швидкими та амбітними, щоб продемонструвати додаткову цінність та гнучкість, засновану на потребах Збройних сил України. Тому міністр оборони України представив нам список тренувальних заходів на різних рівнях, у різних часових перспективах - короткострокових, середньострокових та довгострокових, які їм потрібні", - додав Боррель.

Читайте також: Жданов дав прогноз, чи надовго затягнеться війна в Україні

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк