31.08.2022, 15:58

Буде різке похолодання і не лише: детальний прогноз погоди на вересень

сентябринки

Вересень 2022 року розпочнеться з різкого та відчутного похолодання. Західні та південно-західні області охоплять дощі. Проте метеорологічна осінь розпочнеться не скоро.

Про це свідчить прогноз погоди синоптика Ігоря Кібальчича, передає Час Пік із посиланням на українські ЗМІ.

У перші дні осені над Східною Європою нависне скандинавський антициклон Quintin, він принесе похолодання.

"У зв'язку з цим вже з 1 вересня в Україні відбудеться суттєве похолодання, а температура повітря знизиться на 6-8 градусів у порівнянні з останніми днями серпня. Атмосферний тиск виявиться вищим за норму, тому опадів у першій декаді місяця практично не очікується, за винятком західної та південно-західній частині країни, де окремими днями пройдуть короткочасні дощі у супроводі гроз", - розповів синоптик.

Переважатиме північно-західний вітер, без поривів. Наприкінці першої декади напрям вітру зміниться на західний і південно-західний.

У середині вересня трохи потеплішає. Але не варто це сприймати як бабине літо, адже воно настає лише після метеорологічної осені - коли температура протягом менше 5 днів тримається на рівні +15 градусів.

"Кількість опадів по Україні у вересні очікується невеликою, і в більшості областей спостерігатиметься їх дефіцит. Згідно з розрахунками Українського гідрометцентру, залежно від регіону, очікується випадання 29-65 мм, що становитиме приблизно 70-75% від кліматичної норми. Тому ризик розвитку посухи та збільшення пожежної небезпеки залишається, на жаль, високим", - вважає синоптик.

Незважаючи на холодний початок, середня температура повітря у вересні очікується на 1-1,5 градуси вище за кліматичні норми - від +14 до +19 градусів. Друга половина місяця може виявитися теплішою. Перші заморозки у вересні малоймовірні.

Читайте також: Якою буде осінь в Україні 2022 року, - прогноз

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк