01.09.2022, 20:35

Війна в Україні: оперативна інформація станом на вечір 1 вересня

всу

190-ту добу український народ героїчно протистоїть російському збройному вторгненню. РФ продовжує ведення повномасштабної війни проти України.

Про ситуацію на фронтах станом на вечір 1 вересня повідомив Генштаб ЗСУ у Facebook, передає Час Пік.

Противник намагається встановити повний контроль над територією Донецької області та утримати захоплені райони Херсонської, Харківської, Запорізької та Миколаївської областей. Ворог продовжує завдавати авіаційних та ракетних ударів по військових та цивільних об'єктах на території України.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без істотних змін. Підрозділи ЗС Білорусі виконують завдання щодо посилення охорони ділянки білорусько-українського кордону в Брестській та Гомельській областях. Зберігається загроза завдання противником ракетних та авіаційних ударів з території та повітряного простору Білорусі.

На Сіверському напрямку противник утримує окремі підрозділи ЗС РФ у прикордонних районах Брянської та Курської областей. Ворог здійснив обстріли з мінометів та ствольної артилерії районів населених пунктів Кам'янська Слобода, Залізний міст, Сеньківка Чернігівської області та Старикове Сумської області.

На Слобожанському напрямку противник продовжує ведення бойових дій з метою утримання раніше зайнятих районів.

На Харківському напрямку ворог здійснив обстріли із застосуванням танків, ствольної та реактивної артилерії об'єктів у районах населених пунктів Уди, Соснівка, Великі Проходи, Питомник, Руська Лозова, Руські Тишки, Черкаські Тишки, Старий Салтов та Пришиб.

На Слов'янському напрямку підрозділи ворога обстріляли із ствольної артилерії та РСЗВ райони населених пунктів Грушуваха, Велика Комишуваха, Вірнопілля, Долина, Краснопілля, Дібровне та Нова Дмитрівка. Застосував авіацію для завдання удару по районах населених пунктів Нова Дмитрівка та Богородичне. Зробив спробу наступу у напрямку населеного пункту Долина, успіху не мав, відійшов.

На Краматорському напрямку противник обстріляв з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Райгородок, Піскунівка, Сіверськ, Верхньокам'янське, Івано-Даріївка, Спірне та Роздолівка.

На Бахмутському напрямку ворог здійснював обстріли із застосуванням танків, ствольної та реактивної артилерії районів населених пунктів Веселе, Яківлівка, Виїмка, Білогорівка, Краснополівка, Званівка, Соледар, Бахмут, Бахмутське, Майорськ, Весела Долина. Наступальними діями намагався просунутися у напрямках населених пунктів Весела Долина, Соледар, Бахмутське та Зайцеве, успіху не мав, відійшов.

На Авдіївському напрямку противник здійснював обстріли із застосуванням танків, мінометів та ствольної артилерії районів населених пунктів Олександропіль, Розівка, Тоненьке, Авдіївка, Карлівка, Водяне, Опитне, Первомайське, Піски. Наніс авіаудари по районах населених пунктів Времівка, Нескучне та Олександропіль. Наступальними та штурмовими діями намагався покращити тактичне становище у напрямках населених пунктів Первомайське, Невельське та Опитне, успіху не мав, зазнав втрат, відійшов.

На Новопавлівському напрямку вчиняли обстріли районів населених пунктів Красногорівка, Мар'їнка, Новомихайлівка, Велика Новосілка, Пречистівка. Завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Мар'їнка. Наступальними та штурмовими діями намагався покращити тактичне становище у напрямку населеного пункту Водяне, успіху не мав, відійшов.

На Запорізькому напрямку ворог здійснював обстріл об'єктів у районах населених пунктів Новополь, Ольгівське, Гуляйполе, Луговське.

На Південнобузькому напрямку противник танками, мінометами та ствольною артилерією намагався вразити важливі об'єкти в районах населених пунктів Потьомкіне, Андріївка, Новогригорівка, Широке, Партизанське, Новопетрівка, Любомировка, Шевченкове, Степова Долина, Таврійське,

Корабельне угруповання противника в акваторіях Чорного та Азовського морів продовжує ведення розвідки, виконання завдання щодо підтримки дій наземного угруповання та блокування цивільного судноплавства. Зберігається загроза завдання ракетних ударів по об'єктах та елементах інфраструктури в глибині території України.

Читайте також: На Донбасі РФ готується посилити наступ, - Генштаб

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк