02.09.2022, 20:36

Війна в Україні: оперативна інформація станом на вечір 2 вересня

всу

191-у добу український народ героїчно протистоїть російському збройному вторгненню. РФ продовжує ведення повномасштабної війни проти України.

Про ситуацію на фронтах станом на вечір 2 вересня повідомив Генштаб ЗСУ у Facebook, передає Час Пік.

За даними Генштабу, противник намагається встановити повний контроль над територією Донецької області та утримати захоплені райони Херсонської, Харківської, Запорізької та Миколаївської областей. Ворог продовжує завдавати авіаційних та ракетних ударів по військових та цивільних об'єктах на території України. Зокрема, вночі та вранці було завдано 5 ракетних ударів по місту Харків, два з яких із ЗРК С-300. Також по Іванівці випущено 23 реактивні снаряди із систем залпового вогню "Град" та "Ураган", два з яких - касетними боєприпасами. Нанесено 9 авіаударів по населених пунктах Мар'їнка, Соледар, Перемога, Зайцеве.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без істотних змін. Певні підрозділи ЗС Білорусі виконують завдання щодо посилення охорони ділянки білорусько-українського кордону у Брестській та Гомельській областях. Продовжуються заходи контрольних перевірок підрозділів, а також підготовка до чергових військових навчань. У місті Брест виявлено дислокацію підрозділів БПЛА ЗС РФ, які залучаються до розвідки прикордонних районів України.

На Сіверському напрямку противник утримує окремі підрозділи ЗС РФ у прикордонних районах Брянської та Курської областей. Ворог здійснив обстріл районів населених пунктів Сеньківка, Хрінівка, Кам'янська Слобода Чернігівської області та Нововасилівка, Травневе, Суходіл, Нова Слобода Сумської області.

На Слобожанському напрямку ситуація значних змін не зазнала. Підрозділи Сил оборони утримують позиції і не дають ворогові можливості просуватися вглиб території.

На Харківському напрямку противник обстріляв райони населених пунктів Уди, Соснівка, Великі Проходи, Питомник, Руські Тишки, Черкаські Тишки, Петрівка, Перемога, Старий Салтов та Пришиб. Здійснив дистанційне мінування місцевості в районі населеного пункту Леб'яжого. Сили оборони успішно відбили атаку ворога в районі населеного пункту Гусарівка.

На Слов'янському напрямку підрозділи ворога обстріляли з танків, мінометів, ствольної артилерії та РСЗВ райони населених пунктів Вірнопілля, Бражівка, Дібровне, Долина, Богородичне, Донецьке, Райгородок, Краснопілля. Активних наступальних дій ворог не вів.

На Краматорському напрямку противник робив обстріли в районах населених пунктів Верхньокам'янське, Івано-Даріївка, Переїзне, Веселе, Роздолівка, Григорівка, Сіверськ.

На Бахмутському напрямку ворог вчиняв обстріли з мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії районів населених пунктів Білогорівка, Яківлівка, Соледар, Бахмутське, Кодема, Майорськ, Нью-Йорк, Суха Балка, Юріївка. Сили оборони успішно відбили атаки ворога у напрямах населених пунктів Соледар, Бахмутське, Весела Долина. Наступальними діями підрозділи "кадировців" намагаються просунутися у напрямах населених пунктів Зайцеве та Майорськ, бойові дії продовжуються.

На Авдіївському напрямку обстрілу зазнали населені пункти Тоньеньке, Авдіївка, Карлівка, Первомайське, Водяне, Опитне, Веселе, Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка. Наступальними та штурмовими діями ворог намагався покращити тактичне становище за напрямками населених пунктів Первомайське, Опитне та Невельське. Завдяки злагодженим діям Сил оборони, ворог був відкинутий на попередні позиції.

На Новопавлівському напрямку активних наступальних дій не проводив. Зафіксовано обстріл районів населених пунктів Велика Новосілка, Нескучне, Богоявленка, Пречистівка, Новомайорськ, Микільське.

На Запорізькому напрямку ворог здійснював обстріли об'єктів у районах населених пунктів Новоочеретовате, Новосілка, Времівка, Новопіль, Новодарівка, Залізничне, Дорожнянка, Новоданилівка, Білогір'я.

На Південнобузькому напрямку противник здійснив обстріл районів населених пунктів Широке, Партизанське, Новопетрівка, Трудолюбівка, Любомировка, Шевченкове, Луч, Степова Долина, Прибузьке, Лимани, Таврійське, Любимівка. ЗСУ успішно відбили наступ противника неподалік Високопілля та Потьомкіного.

Корабельне угруповання противника в акваторіях Чорного та Азовського морів продовжує виконувати завдання щодо розвідки та блокування цивільного судноплавства. Зберігається загроза завдання ракетних ударів по об'єктах та елементах інфраструктури в глибині території України.

Читайте також: Естонська розвідка дала прогноз щодо бойових дій в Україні до весни

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк