07.09.2022, 16:36

Чи продовжаться військові дії у 2023 році, - оцінка Генштабу ЗСУ

всу

Бойові дії в Україні, ймовірно, продовжаться у 2023 році, оскільки РФ не залишає планів щодо захоплення лівобережної та південної частини країни.

Про це йдеться у матеріалі головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та заступника голови Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, генерал-лейтенанта Михайла Забродського, ]]>оприлюдненому]]> в "Укрінформ", передає Час Пік.

"Адже ні в якому уявленні він (конфлікт - ред.) вже не укладається ні в рамки анонсованого російського "бліцкригу", ні в тривалість активних фаз бойових дій у війнах початку 21-го століття. У будь-якому разі тривалість війни вже вимірюється місяцями. Існують всі підстави вважати, що цей часовий відлік перетне календарні кордони 2022 року", - йдеться у матеріалі.

За твердженнями Залужного та Забродського, РФ не відмовляється від своїх планів. Російська армія має намір повністю захопити Донецьку область, просунутися на Запоріжжя і, за відповідних умов, спробувати повторно атакувати Київ з боку Білорусі.

"Певні оперативні перспективи для ворога проглядаються на Ізюмському та Бахмутському напрямках. Ймовірною кінцевою метою таких дій може розглядатися вихід на адміністративний кордон Донецької області. Ще більш привабливою виглядає перспектива просування на Запорізькому напрямі", - зазначають автори.

Залужний та Забродський вважають, що противник матиме більше перспектив, якщо він просунеться на правому березі Дніпра на півдні. Це дозволить планувати наступ на Миколаїв та Одесу, а з іншого боку - на Кривий Ріг. Однак перед РФ є маса загроз - вплив санкцій, складнощі з мобілізацією, нестача сучасного озброєння.

Читайте також: В Україні військовий облік для жінок відстрочили на рік

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: