09.09.2022, 16:40

Українська розвідка розповіла, скільки рекет залишилось у Росії

ракета искандер

У Росії залишилося менше 200 "Іскандерів" і вона їх береже, випускаючи по Україні старі ракети С-300, які потрібно утилізувати.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький, передає Час Пік з посиланням на прес-службу відомства в Telegram.

За словами Скібіцького, "Іскандери" зараз застосовуються рідко. Востаннє ці ракети були задіяні з території Білорусі у серпні по району Києва.

Водночас ракети С-300 перебувають на зберіганні вже понад 30 років, більшість - 35-40 років. Це ракети, які потрібно виводити із бойового складу. Їх, за даними української розвідки, у РФ понад 7 тисяч.

"Дуже просто тоді робити утилізацію. Замість витрачати кошти на утилізацію, вони просто випускаються по нашій території. Якщо порахувати, скільки вони використовують, то їм вистачить цих ракет ще на 3 роки", - зазначив представник ГУР.

Системи "Калібр", за підрахунками, росіяни могли виробляти у кількості рік 150-180 ракет. Той запас, який залишився, вони зберігають, оскільки 70% комплектуючих не російського виробництва.

Читайте також: Україна назвала суму репарацій, яку очікує отримати від РФ за вторгнення

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: