10.09.2022, 21:50

У Міноборони закликали українців не поспішати повідомляти про звільнення населених пунктів

маляр

Заступник міністра оборони Ганна Маляр звернулася до українців із проханням не поспішати передавати інформацію про звільнення населених пунктів від російської армії.

Відповідний заклик Маляр оприлюднила у своєму Telegram, повідомляє Час Пік.

За її словами, "зараз у мережі поширюється багато інформації про нібито звільнені населені пункти, яка не відповідає дійсності". Зокрема, йдеться про населені пункти, які ЗСУ контролюють лише частково, а також про ті, звільнення яких не планується найближчими днями.

"Коли можна говорити, що населений пункт наш? Коли населений пункт зачищений і правоохоронними органами вжито стабілізаційних заходів", - зазначила Маляр і пояснила, що якщо ЗСУ фізично зайшли в населений пункт, це саме по собі ще не означає, що Україна його "контролює ". Для цього потрібно повести цілу серію "визвольних заходів".

Як приклад заступник міністра навела Балаклею.

"Кілька днів тому було повідомлено, що війська увійшли до міста. Тільки сьогодні ми остаточно взяли місто під контроль, провели всі необхідні заходи та підняли прапор - про що теж були повідомлення на ресурсах Міноборони та ЗСУ", - додала Маляр.

Читайте також: З початку війни РФ втратила понад 57% свого ракетного потенціалу, - Резніков

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: