11.09.2022, 09:56

Російські солдати почали самі дзвонити, щоб здатися в полон – ГУР

Иллюстративное фото / Открытый источник

Російські військові готові здаватися в полон, щоби не воювати проти України. Вони самі дзвонять на телефони, спеціально опубліковані у мережі українською стороною, і з'ясовують умови та порядок дій для охочих здатися в полон.

Про це повідомляє Координаційний штаб із поводження з військовополоненими, передає Час Пік.

Найбільше російських солдатів хвилює питання - чи не знущатимуться над ними в українському полоні.

"Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими гарантує кожному полоненому гідне поводження, забезпечення необхідних потреб та можливість повернутися додому.

Україна чітко виконує всі міжнародні конвенції, які стосуються питань поводження з військовополоненими та робить усе, щоб повернути своїх захисників додому!
", - йдеться у повідомленні.

У Головному управлінні розвідки МО України повідомили, що внаслідок контрнаступу Сил оборони України на кількох напрямках окупаційні війська шукають способи безпечного виходу з бойових дій та можливих оточень.

Росіяни скаржаться на потужний наступ ЗСУ, відсутність боєкомплекту та техніки.

"Наразі телефонують рідним з проханнями зв’язатися з командуванням та з’ясувати, куди їм рухатися далі. Деякі з них просять дружин звертатися на гарячі лінії міністерства оборони росії та Червоного Хреста з вимогою вивести їх із території України", - повідомили у ГУР.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк