20.09.2022, 21:04

Військові з трьома дітьми мають право на демобілізацію: Рада прийняла закон

Марина Началова | Всі новини автора

Військовослужбовці, у яких є троє чи більше неповнолітніх дітей, можуть демобілізуватися під час дії воєнного стану.

Відповідний ]]>закон ]]>сьогодні прийняла Верховна Рада, передає Час Пік.

Як ]]>пояснив ]]>один з авторів законопроєкту нардеп Олексій Гончаренко, документ передбачає, що батьки, у яких третя дитина народилася під час військової служби, мають право на демобілізацію.

У чому суть закону і що змінюється?

Ті чоловіки, які мають на утриманні трьох дітей – не підлягають мобілізації. Але якщо батько вступив до лав ЗСУ, а третя дитина народилася вже після цього – раніше він не мав права на демобілізацію, зазначає Гончаренко.

За словами депутата, у перші дні повномасштабного вторгнення багатодітні чоловіки були мобілізовані до лав ЗСУ. Вони мали право призиватись за власним бажанням, але на практиці це працювало не всюди. А деякі, розуміючи колосальну небезпеку, яка нависла над державою, свідомо відмовились від відстрочки – і теж мобілізувались. Але зараз вже мають повертатись до своєї багатодітньої родини.

Тому, як пояснив Гончаренко, він запропонував додати до закону ще одну причину для звільнення з військової служби під час воєнного стану: наявність у військовослужбовця трьох і більше дітей віком до 18 років. Тож, якщо дитина народилась вже під час служби, або сімейні обставини змушують повернутись, то військовий матиме право на демобілізацію.

Читайте ще: Військові облігації можна буде купити через "Дію"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк