24.09.2022, 20:33

Війна в Україні: оперативна інформація станом на вечір 24 вересня

война в украине

213-ту добу український народ героїчно протистоїть російському збройному вторгненню. РФ продовжує ведення повномасштабної війни проти України.

Про ситуацію на фронтах станом на вечір 24 ​​вересня повідомив Генштаб ЗСУ у Facebook, передає Час Пік.

За даними Генштабу, противник продовжує зосереджувати зусилля на спробах повної окупації Донецької області та утриманні захоплених територій, а також зриві активних дій Сил оборони на окремих напрямках. Обстрілює позиції ЗСУ вздовж лінії зіткнення, веде повітряну розвідку та намагається відновити втрачені позиції за окремими напрямками.

Ворог завдає ударів по цивільній інфраструктурі та житлам мирного населення. Залишається загроза завдання противником авіаційних та ракетних ударів на всій території України. Окупанти завдали 5 ракетних та 12 авіаційних ударів, здійснили понад 9 обстрілів з РСЗВ по військовим та цивільним об'єктам на території України, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни. Від ворожого вогню постраждали понад 20 населених пунктів. Зокрема, Бахмут, Миколаївка, Калинівка, Миколаїв, Сухий Ставок, Південне, Малі Щербаки.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без істотних змін.

На інших напрямках противник завдавав вогневих уражень з танків, мінометів та ствольної артилерії, а саме:

  • на Сіверському напрямку - в районах населених пунктів Гута-Студенецька та Михайлове Чернігівської області та Павлівка, Стукалівка, Середина-Буда, Миропільське, Краснопілля, Мезенівка та Славгород Сумської області;
  • на Слобожанському напрямку - в районах населених пунктів Гоптівка, Стрілечя, Івашки, Олександрівка, Подоли, Куп'янськ та Горохуватка;
  • на Краматорському напрямку - Пришиб, Ярова, Озерне, Діброва, Райгородок та Сіверськ;
  • на Бахмутському напрямі - Соледар, Бахмут, Бахмутське, Весела Долина, Одрадівка, Зайцеве, Яковлівка, Нью-Йорк, Верхньокам'янське, Білогорівка та Роздолівка;
  • на Авдіївському напрямку - Авдіївка, Бердичі, Первомайське, Карлівка, Водяне, Мар'їнка та Новомихайлівка.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках обстрілу зазнали понад 25 населених пунктів. Серед них Вугледар, Новоукраїнка, Новосілка, Новопіль, Білогір'я, Оріхів, Темирівка та Времівка.

На Південнобузькому напрямку вогневого впливу зазнали понад 40 населених пунктів уздовж лінії зіткнення. З метою ведення розвідки, коригування вогню та завдання ударів по об'єктах цивільної інфраструктури ворог здійснив понад 60 вильотів БПЛА.

На території РФ продовжуються заходи часткової мобілізації. У зв'язку з низькими мотивацією та готовністю громадян РФ брати участь у бойових діях на території України, у населених пунктах Краснодарського краю з першої години оголошеної мобілізації представники військових комісаріатів розпочали домові обходи з негайним врученням повісток чоловікам призовного віку. На основних дорогах виставляються поліцейські блокпости з метою контролю за переміщенням чоловічого населення. Мобілізований особовий склад після короткої підготовки у навчальних центрах планується спрямовувати для поповнення військових підрозділів, які зазнали численних втрат під час війни на території України.

За поточну добу підрозділи Сил оборони видбили атаки окупантів у районах населених пунктів Петропавлівка, Виїмка, Бахмутське, Зайцеве, Опитне, Одрадівка, Невельське та Новомихайлівка.

Для підтримки дій наземних угруповань авіація сил оборони завдала 19 ударів. Підтверджено ураження 14 районів зосередження живої сили та військової техніки противника та 5 позицій ЗРК.

Крім того, українські підрозділи ППО знищили 4 літаки (Су-25, два Су-30 та один Су-34), 5 БПЛА та крилату ракету росіян.

Ракетні війська та артилерія, зокрема, вразили 4 пункти управління, понад 10 районів зосередження живої сили та техніки противника, 3 позиції ППО та 4 склади з боєприпасами. Втрати ворога уточнюються.

Читайте також: МЗС України вимагає від Ірану припинити постачання зброї Росії

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк