07.10.2022, 13:24

В Україні ухвалено закон про добровільний порядок взяття жінок на військовий облік

Иллюстративное фото / Открытый источник

Парламент прийняв в цілому закон про добровільне взяття жінок на військовий облік. За закон проголосувало 297 народних депутатів.

Верховна Рада проголосувала за законопроєкт №6482 про внесення змін до ст. 1 Закону України "Про військовий обов'язок та військову службу". Про це ]]>повідомив]]> нардеп фракції "Голос" Ярослав Железняк, передає Час Пік.

"Жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міністерством оборони України, та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком, крім зазначених у абзаці першому цієї частини, беруться на військовий облік військовозобов'язаних за їх бажанням", - зазначено у пояснювальній записці.

Але в законі залишилася норма щодо обов'язкового взяття на військовий облік медичних працівників.

"Жінки, які придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком і закінчили заклади професійної (професійно-технічної), фахової передвищої або вищої освіти та здобули медичну або фармацевтичну спеціальність, підлягають взяттю на військовий облік", - говориться в пояснювальній записці.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк