15.10.2022, 21:59

Американський генерал розповів, як зима вплине на перебіг війни в Україні

генерал ходжес

З настанням зими умови ведення війни стануть складнішими. Російським окупантам буде важче оборонятися, ніж атакувати ЗСУ.

Про це заявив колишній командувач військ США в Європі, генерал у відставці Бен Ходжес, передає Час Пік з посиланням на телеканал "Еспресо".

"Я впевнений, що український Генштаб продовжить тиснути на російські війська і не дасть їм можливості піднятися на ноги, перегрупуватися або чогось навчитися. Це дуже важливо. Звичайно взимку на полі бою через погоду буде складніше. Умови для солдатів будуть складнішими, однак для російських окупантів в обороні умови будуть складнішими, ніж для атакуючих українських сил", - сказав Ходжес.

На його думку, російські військові недостатньо оснащені, не готові та не навчені. ЗСУ продовжуватимуть тиснути і отримувати успіхи, проте просування взимку буде сповільненим.

"Погода може спричинити труднощі для дронів, наприклад. Але всі будуть за одних погодних умов, проте українська армія буде більш підготовленою та ефективнішою напередодні зими", - додав Ходжес.

Читайте також: У мережі показали, як виглядає лінія оборони росіян на Луганщині

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: