31.10.2022, 15:10

Через російські удари в Україні вводяться екстрені відключення електроенергії

Марина Началова | Всі новини автора

Через масовані обстріли критичної інфраструктури в Україні вводяться екстрені відключення електроенергії.

Про це повідомив у Телеграм заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко, передає Час Пік.

"Російські терористи вчергове нанесли масований удар по об'єктах енергосистеми низки областей України. Частину ракет вдалося збити ППО, частина ж влучила в ціль. Служби працюють над ліквідацією наслідків", - заявив він.

Тим часом НЕК "Укренерго" повідомляє, що стабілізаційні графіки погодинних відключень, які були введені з 6-ї години ранку в усіх регіонах, наразі скасовані. Для ліквідації аварій, спричинених наслідками ракетних обстрілів, в окремих регіонах операторами розподільчих мереж (обленерго) введені локальні обмеження споживачів в межах областей. Надалі величина необхідного обмеження споживачів буде регулюватися залежно від поточної ситуації в енергосистемі.

"Друзі, ми знову просимо вас про допомогу. Наші ремонтні бригади вже почали ліквідацію пошкоджень там, де це дозволили військові. Допомогти їм може кожен, в кого зараз є світло. Заощадливе споживання електроенергії допоможе втримати баланс в енергосистемі і не допустити аварійних пошкоджень електромереж через перенавантаження", - заявили в "Укренерго".

Нагадаємо, російськими ракетними ударами пошкоджено 18 об'єктів інфраструктури у 10 регіонах, є постраждалі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк