11.11.2022, 20:30

Війна в Україні: оперативна інформація станом на вечір 11 листопада

всу

261-у добу український народ героїчно протистоїть російському збройному вторгненню. РФ продовжує ведення повномасштабної війни проти України.

Про ситуацію на фронтах станом на вечір 11 листопада повідомив Генштаб ЗСУ у Facebook, передає Час Пік.

Сили оборони продовжують звільнення на Херсонщині. У ході успішних наступальних дій передові підрозділи ЗСУ в деяких місцях уже дійшли до правого берега Дніпра. Продовжуються заходи щодо виявлення та знищення противника у низці населених пунктів. З міркувань безпеки операції офіційне оприлюднення результатів буде надано пізніше.

Противник зосереджує зусилля на стримуванні дій Сил оборони на окремих напрямках, удосконалює фортифікаційне обладнання оборонних рубежів на лівому березі Дніпра та на півночі тимчасово окупованої території АР Крим. Водночас веде наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Протягом доби противник завдав 3 ракетних та 9 авіаційних ударів, здійснив понад 10 обстрілів з РСЗВ. Ворожих ударів завдано по населених пунктах у Харківській, Донецькій, Вінницькій, Херсонській та Миколаївській областях.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без істотних змін. Білорусь і надалі підтримує збройну агресію РФ проти України, надаючи їй інфраструктуру, територію та повітряний простір. Продовжується формування російсько-білоруського угруповання військ біля Білорусі. Зберігається загроза завдання противникам ракетних, а також авіаційних ударів з території та повітряного простору цієї країни.

На інших напрямках ворог здійснював обстріл:

  • на Слобожанському напрямку - з артилерії різних типів в районах населених пунктів Аніскіно, Бологівка, Ольховатка, Огурцово та Стрілеча Харківської області;
  • на Куп'янському та Лиманському напрямках - з танків і різнокаліберної артилерії в районах населених пунктів Берестове Харківської області та М'ясожарівка, Новоселівське, Невське та Стельмахівка в Луганській області;
  • на Бахмутському напрямку - з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Майорськ, Нью-Йорк та Яківлівка Донецької області;
  • на Авдіївському напрямку - з танків і всього спектру артилерії в районах населених пунктів Авдіївка, Веселе, Красногорівка, Мар'їнка, Невельське та Первомайське Донецької області;
  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках - з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах понад 30 населених пунктів. Серед них Богоявленка, Велика Новосілка, Водяне, Вугледар та Новопіль на Донеччині та Гуляйполе, Малі Щербаки та Ольгівське Запорізької області.

За уточненою інформацією, у районі населеного пункту Дніпровка Запорізької області підтверджено знищення ворожого вертольота Мі-8. У районі міста Енергодар вражений пункт управління ворога - загинули понад 50 окупантів, більше 40 - поранені. Також знищено вертоліт Ка-52. Внаслідок точних ударів Сил оборони по штабу російських окупаційних військ у населеному пункті Червоний Маяк Херсонської області понад 30 окупантів загинули, знищено 2 танки та 4 вантажівки.

Українська авіація протягом цієї доби завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога.

Воїни ракетних військ та артилерії Сил оборони за поточну добу вразили пункт управління, 2 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 2 склади боєприпасів та 3 інші важливі військові об'єкти противника.

Читайте також: Херсон повертається під контроль України, до міста заходять частини ЗСУ, - ГУР

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк