17.11.2022, 20:30

Війна в Україні: оперативна інформація станом на вечір 17 листопада

всу

267-ту добу український народ героїчно протистоїть російському збройному вторгненню. РФ продовжує ведення повномасштабної війни проти України.

Про ситуацію на фронтах станом на вечір 17 листопада повідомив Генштаб ЗСУ у Facebook, передає Час Пік.

За даними Генштабу, протягом доби ворог завдав 5 авіаційних та 25 ракетних ударів, здійснив понад 10 обстрілів з РСЗВ. Протягом доби російські окупанти, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни, завдали ракетних ударів по об'єктах цивільної інфраструктури у населених пунктах Дніпро та Одеса, Балаклія на Харківщині, Вільнянськ Запорізької області, Нікополь Дніпропетровської області та Очаків на Миколаївщині.

За уточненою інформацією, цієї доби Сили оборони на різних напрямках збили 2 крилаті ракети, 2 керовані авіаційні ракети та 5 БПЛА "Шахед-136".

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без істотних змін.

На інших напрямках ворог здійснював обстріл:

  • на Слобожанському напрямку - з танків та всього спектру артилерії по районах населених пунктів Амбарне, Глибоке, Дворічна, Землянки, Колодязне, Червоне, Куп'янськ, Стариця, Стрілечя та Фіголовка Харківської області;
  • на Куп'янському та Лиманському напрямках - з різнокаліберної артилерії по районах населених пунктів Берестове, Кислівка, Котлярівка, Крохмальне, Піщане та Табаївка Харківської області; Греківка, Новоселівське, Площанка і Стельмахівка в Луганській та Колодязі і Торському Донецької області;
  • на Бахмутському напрямку - з мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Верхньокам'янське, Зеленопілля, Кліщеївка, Опитне, Роздолівка, Соледар та Яківка Донецької області;
  • на Авдіївському напрямку - з різнокаліберної артилерії по районах населених пунктів Красногорівка, Мар'їнка, Невельське, Нью-Йорк та Первомайське Донецької області;
  • на Новопавлівському напрямку - з мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Богоявленка, Велика Новосілка, Времівка, Вугледар та Пречистівка Донецької області;
  • на Запорізькому напрямку - з усього спектру артилерії по районах населених пунктів Гуляйпільське, Гуляйполе, Дорожнянка, Залізничне, Новоандріївка, Новомиколаївка, Ольгівське та Павлівка Запорізької області та Іллінка та Червоногригорівка Дніпропетровської області;
  • на Криворізькому напрямку - з мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах Качкарівки, Михайлівки та Осокорівки Херсонської області.

На Херсонському напрямку артилерійських обстрілів, зокрема, зазнали райони населених пунктів Антонівка, Зеленівка, Миколаївка, Херсон та Чорнобаївка Херсонської області.

Генштаб зазначає, що в РФ готується законопроєкт, який передбачає з весни 2023 року легалізацію призову на військову службу громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях і отримали паспорт громадянина РФ.

За наявною інформацією, за попередній тиждень у виправних закладах РФ завербовано близько 650 ув'язнених. Вони направлені до Ростовської області для подальшої підготовки. Медична допомога зазначеної категорії, у разі поранення, надаватиметься виключно у медичних установах на тимчасово окупованих територіях України.

В окремих населених пунктах тимчасово зайнятої території Луганської області противник посилив адміністративно-поліцейські заходи. Зокрема, закрито в'їзди до населеного пункту Рубіжне з напрямків Кремінної та Варварівки. У місті обмежено переміщення цивільних осіб та посилено фільтраційні заходи.

У Маріуполі окупаційна влада планує розгорнути підрозділи росгвардії, особливого призначення та швидкого реагування загальною чисельністю до 400 осіб.

Російські окупаційні війська продовжують примусову евакуацію населення України та вивіз майна із тимчасово зайнятих територій Херсонської області. Зокрема, у ніч на 16 листопада окупанти примусово вивозили населення з Новокиївки. Крім того, у Новій Каховці перестала функціонувати центральна міська лікарня, бо все медичне обладнання та машини швидкої допомоги вивезені в напрямку тимчасово окупованої території АР Крим.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України за поточну добу вразили 3 пункти управління, 17 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 5 складів боєприпасів та 3 інші важливі об'єкти противника.

Читайте також: "Бий окупанта! Разом переможемо!": Генштаб ЗСУ озвучив оновлені дані про втрати ворога

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк