19.11.2022, 22:53

Уряд розпочинає добровільну евакуацію з південних регіонів України, - Верещук

верещук

Уряд розпочинає добровільну евакуацію з південних регіонів України, які постраждали внаслідок російської окупації чи обстрілів. Усі витрати бере на себе держава.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час брифінгу в Миколаєві у суботу, 19 листопада, передає Час Пік із посиланням на українські ЗМІ.

"Добровільна евакуація з деокупованих територій Півдня України вже починається, а держава бере на себе всі витрати та відповідальність, пов'язані з цим процесом. Тобто йдеться про те, що кожен за бажанням може виїхати в безпечніші регіони, а держава забезпечить їх доставку, проживання, медичне забезпечення тощо", - сказала Веречук.

Вона зазначила, що поспілкувалася з деякими жителями звільнених населених пунктів. Деякі з них висловили бажання виїхати.

"Наше завдання - дійти до кожного, запропонувати їм виїхати через Миколаїв чи Кривий Ріг у західні області. У нас є на це кошти, є розуміння і найголовніше - досвід. Тому що ми вже це робили на Харківщині, Донбасі", - додала міністр.

Читайте також: У Луганську збільшується кількість підрозділів російських військ, - Генштаб

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: