23.11.2022, 19:23

Війна в Україні: оперативна інформація станом на вечір 23 листопада

война в украине

273 -й день український народ героїчно протистоїть проти російського збройного вторгнення. РФ продовжує вести повномасштабну війну проти України.

Про ситуацію на фронтах станом на вечір 23 листопада повідомив Генштаб ЗСУ у Facebook, передає Час Пік.

За даними Генштабу, протягом дня російські окупанти завдали масованого удару по об'єктах енергетичної інфраструктури. За попередньою інформацією, було застосовано близько 65 крилатих ракет Х-101, 51 з яких збиті Силами оборони України. Удари припали на житлові будинки та ТЕЦ, ТЕС та електропідстанції у Києві, Київській, Вінницькій, Львівській та Запорізькій областях. Крім того, цієї ночі противник завдав 2 ракетних ударів по Запорізькій області і здійснив 5 обстрілів з РСЗВ по позиціям українських військ.

  • На Волинському та Поліському напрямах обстановка без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.
  • На Сіверському напрямку ворог обстріляв з РСЗВ район населеного пункту Кустине Сумської області.
  • На Слобожанському напрямі у прикордонних районах Білгородської області противник продовжує утримувати підрозділи своїх військ для демонстраційних дій. Періодично веде обстріл позицій ЗСУ, а також населених пунктів Харківської області поблизу державного кордону України.
  • На Куп'янському та Лиманському напрямках ворог обороняється. Здійснює обстріл з танків, мінометів та ствольної артилерії, зокрема, в районах населених пунктів Кислівка, Крохмальне та Берестове Харківської області та Макіївка та Білогорівка у Луганській області.
  • На Бахмутському та Авдіївському напрямах противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій. Здійснив обстріл з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії об'єктів у районах населених пунктів Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Зеленопілля, Авдіївка, Водяне, Першотравневе та Невельське.
  • На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог обороняється. Від артилерійського вогню супротивника постраждали райони близько 10 населених пунктів.
  • На Криворізькому та Херсонському напрямках окупанти ведуть позиційну оборону. Задіяли ствольну та реактивну артилерію для обстрілів населених пунктів Мар'ївка Дніпропетровської області та Херсон, Токарівка, Антонівка та Дніпровське Херсонської області.

Генштаб зазначає, що противник продовжує зазнавати втрат. Так, до лікарняних закладів міста Горлівка протягом останніх днів доставлено понад 30 тяжко поранених військовослужбовців із північно-західної околиці міста. На тимчасово зайнятій території Луганської області окупанти продовжують примусове переселення проукраїнськи налаштованих мешканців. Під приводом контрдиверсійних дій протягом минулого тижня з населених пунктів Денежниково та Штормово Луганської області вивезено близько 20 місцевих фермерів.

Підтверджено ураження силами оборони живої сили та військової техніки супротивника за попередні дні. Так, на Луганщині вражено склад боєприпасів, близько 50 окупантів знищено, до 50 - поранено. У Запорізькій області втрати ворога склали до 15 людей убитими та до 20 пораненими.

Українська авіація протягом поточної доби завдала 4 ударів: 3 - по районам зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та 1 - по позиції ЗРК. Воїни ракетних військ та артилерії в той же час вразили район зосередження особового складу та ОВТ ворога, а також позицію ЗРК.

Читайте також: З'явилися фото наслідків удару по житловому будинку у Вишгороді, одна людина загинула, одна поранена

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк