28.11.2022, 06:56

Аналітики ISW розповіли, яких контрнаступів росіяни бояться найбільше

Віктор Білий | Всі новини автора

Російські оборонні позиції свідчать, що російське військове керівництво розглядає перспективу українського контрнаступу через Дніпро як серйозну загрозу.

Про це свідчать супутникові знімки, які опублікував американський інститут вивчення війни (ISW), повідомляє Час Пік.

На знімках видно зміцнення російських загарбників у Херсонській області. Завдяки цьому стала відома вразливість росіян і те, яких контрнаступів вони очікують.

Зазначається, що росіяни очікують, що українські Сили оборони можуть перетнути Дніпро та провести контрнаступ на сході Херсона. Це може загрожувати всім наземним лініям зв'язку із Кримом на материк.

Водночас окупанти вже не розраховують, що зможуть перешкодити бійцям ЗСУ форсувати річку. Також вони не надають пріоритетності оборонним позиціям, які зупинили б таку переправу.

Російські військові зміцнюють свої позиції вздовж критично важливих зіткнень на сході Херсона для захисту від українського контрнаступу.

На супутникових знімках помітно, що росіяни насамперед приділяють увагу копанню окопів та спорудженню протитанкових укріплень типу "зуби дракона" вздовж ліній розмежування. Вони з'єднують війська Росії з південно-східними тиловими районами в Херсонській області та Криму, а також зі східними тиловими районами навколо Мелітополя Запорізької області.

Читайте також: На фронті стане ще гарячіше: в ISW назвали причину збільшення інтенсивності боїв

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк