28.11.2022, 20:34

Війна в Україні: оперативна інформація станом на вечір 28 листопада

всу

278-у добу український народ героїчно протистоїть російському збройному вторгненню. РФ продовжує ведення повномасштабної війни проти України.

Про ситуацію на фронтах станом на вечір 28 листопада повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook, передає Час Пік.

За даними Генштабу, ворог здійснив близько 10 обстрілів з РСЗВ по позиціям ЗСУ та цивільним об'єктам. Зберігається загроза завдання противником ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури в глибині території України. Зокрема, ворог утримує в готовності авіаційне угруповання та кораблі-носії крилатих ракет.

  • На Волинському, Поліському та Сіверському напрямах обстановка без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.
  • На Слобожанському напрямку російські окупанти обстріляли з мінометів та реактивної артилерії райони населених пунктів Козача Лопань, Стрілеча, Огірцеве, Бударки та Чугунівка Харківської області.
  • На Куп'янському напрямку противник веде оборону раніше зайнятих рубежів. Здійснив обстріл з мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Куп'янськ, Табаївка, Крохмальне та Берестове в Харківській області.
  • На Лиманському напрямку ворог зосереджується на веденні наступальних дій. Зафіксовано обстріл з усього спектру артилерії недалеко від Макіївки та Невського Луганської області та Ямполівки та Торського у Донецькій області.
  • На Бахмутському та Авдіївському напрямах противник продовжує спроби наступальних дій. Здійснив обстріл з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Спірне, Яківлівка, Бахмутське, Бахмут, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Красногорівка, Мар'їнка та Новомихайлівка Донецької області.
  • На Новопавлівському напрямку ворог обстріляв з артилерії позиції Сил оборони та райони населених пунктів Вугледар та Ненучне Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку окупанти бороняться. Вогневого ураження зазнали райони населених пунктів Времівка, Новосілка, Новопіль, Червоне, Залізничне, Дорожнянка та Кам'янське Запорізької області.
  • На Криворізькому та Херсонському напрямках супротивник веде оборону позицій на тимчасово зайнятих територіях. Не припиняє артилерійського обстрілу населених пунктів на правому березі річки Дніпро, у тому числі й Херсона.

За наявною інформацією, з сьогодні окупанти заборонили вхід на територію Запорізької АЕС працівникам станції, які відмовилися підписувати контракти з "Росатомом".

Генштаб зазначає, що російські війська продовжують зазнавати великих втрат. Так, один із підрозділів російських окупаційних військ у Луганській області за минулий тиждень втратив до 70% особового складу. У районі населеного пункту Бабине Херсонської області підтверджено ураження пункту управління противника, знищено до 5 одиниць військової техніки, інформація про загиблих та поранених військовослужбовців уточнюється.

Поблизу населеного пункту Старобогданівка Запорізької області Силами оборони пошкоджено залізничний міст, який використовували окупанти для доставки озброєння та військової техніки.

Читайте також: Окупанти перешкоджають виїзду мирного населення та готують мобілізацію на окупованій частині Запорізької області

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк