29.11.2022, 21:13

Війна в Україні: оперативна інформація станом на вечір 29 листопада

война в украине

279-ту добу український народ героїчно протистоїть російському збройному вторгненню. РФ продовжує ведення повномасштабної війни проти України.

Про ситуацію на фронтах станом на вечір 29 листопада повідомив Генштаб ЗСУ у Facebook, передає Час Пік.

За даними Генштабу, російські окупанти не припиняють завдавати ударів об'єктам цивільної інфраструктури. Противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на стримуванні дій підрозділів Сил оборони України, здійснює інженерне обладнання оборонних рубежів та позицій, на окремих напрямках продовжує наступальні дії. Продовжується переміщення особового складу та військової техніки супротивника для комплектування постраждалих підрозділів, а також формування нових частин та підрозділів.

За добу противник завдав ракетного удару по цивільних об'єктах населеного пункту Ковшарівка Харківської області, здійснив 26 авіаційних ударів та 10 обстрілів із РСЗВ по позиціях ЗСУ. Зберігається загроза завдання противником ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури в глибині території України.

  • На Волинському та Поліському напрямах ситуація залишається без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Білорусь продовжує підтримувати збройну агресію РФ проти України, надає свою територію та повітряний простір для завдання ракетних та авіаційних ударів.
  • На Сіверському напрямку у прикордонних районах Брянської та Курської областей підрозділи супротивника ведуть демонстраційні та провокаційні дії на російсько-українському кордоні. Ворог здійснив обстріл з мінометів та ствольної артилерії, зокрема в районах населених пунктів Янжулівка, Миколаївка, Галаганівка Чернігівської області та Вільна Слобода Сумської області.
  • На Слобожанському напрямі, у прикордонних районах Білгородської області, противник продовжує утримувати угруповання своїх військ. Здійснив обстріл з танків, мінометів та ствольної артилерії районів населених пунктів Стрілечя, Глибоке, Зелене, Стариця, Огірцеве, Вовчанськ, Бударки, Амбарне Харківської області. У районах населених пунктів Зелене та Бударки противник застосував ударні безпілотні літальні апарати.
  • На Куп'янському та Лиманському напрямках противник веде оборону. Здійснив обстріл з танків та всього спектру артилерії районів населених пунктів Орлянське, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Піщане Харківської області та Новоселівське, Стельмахівка, М'ясожарівка, Макіївка, Невське Луганської області, а також Ямполівка, Торське, Озерне Донецьк.
  • На Бахмутському та Авдіївському напрямах противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій. Здійснив обстріл з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Сіверськ, Верхньокам'янське, Спірне, Берестове, Білогорівка, Яківлівка, Бахмутське, Соледар, Андріївка, Водяне, Красногорівка, Мар'їнка, Новомихайлівка Донецької області.
  • На Новопавлівському напрямку ворог здійснив обстріл з артилерії різних типів позицій Сил оборони України та районів населених пунктів Вугледар, Ненучне та Пречистівка Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку ворог веде оборонні дії. Здійснив обстріл з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії позицій Сил оборони України та районів населених пунктів Новопілля Донецької області; Ольгівське, Дорожнянка, Чарівне, Гуляйпільське, Мала Токмачка, Малі Щербаки Запорізької області, а також Времівка, Червоне Херсонської області. У районі населених пунктів Новопіль та Времівка Донецької області противник застосував ударний БПЛА.
  • На Криворізькому та Херсонському напрямках противник веде позиційну оборону. Не припиняє артилерійський обстріл підрозділів українських військ та населених пунктів на правому березі річки Дніпро, зокрема Херсона.

Підтверджено вогневе ураження 27 листопада районів зосередження живої сили російських окупантів у населених пунктах Пологи, Токмак та Басань Запорізької області та Лутугиного Луганської області. Втрати противника становили до 470 осіб пораненими, знищено близько 50 одиниць військової техніки різних типів та склад боєприпасів.

Авіація Сил оборони України протягом цієї доби завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, позиції зенітно-ракетного комплексу російських окупантів.

Читайте також: Мешканців окупованої Луганщини закликають виїжджати через Росію

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк