02.12.2022, 20:33

Війна в Україні: оперативна інформація станом на вечір 2 грудня

война в украине

282 добу український народ героїчно протистоїть російському збройному вторгненню. РФ продовжує ведення повномасштабної війни проти України.

Про ситуацію на фронтах станом на вечір 2 грудня повідомив Генштаб ЗСУ у Facebook, передає Час Пік.

За даними Генштабу, за цю добу російські окупанти завдали 13 авіаційних ударів по позиціях ЗСУ вздовж лінії зіткнення; 4 ракетні удари по цивільних об'єктах міст Дніпро та Запоріжжя, населеного пункту Зарічне Запорізької області та міста Костянтинівка Донецької області. Також ворог здійснив понад 10 обстрілів із РСЗВ по цивільній інфраструктурі Херсона, Антонівки та позицій ЗСУ вздовж лінії зіткнення. Зберігається загроза ракетних ударів по об'єктах енергетичної системи та критичної інфраструктури на всій території України.

  • На Волинському та Поліському напрямах обстановка без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.
  • На Сіверському напрямку ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Грем'яч та Гай Чернігівської області та Нововасилівка, Ходине, Волківка, Юнаківка та Запсілля Сумської області.
  • На Слобожанському напрямку обстрілів з мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали райони населених пунктів Гур'єв, Ветеринарне, Козача Лопань, Висока Яруга, Глибоке, Огірцеве, Вовчанськ, Бочкове, Бударки та Бологівка Харківської області.
  • На Куп'янському напрямі супротивник веде оборону. Обстріляв райони населених пунктів Берестове, Вишневе, Дворічна, Кислівка, Котлярівка та Табаївка у Харківській області та Новоселівське та Стельмахівка Луганської області. Також завдав авіаудари неподалік Кислівки та Новоселовського.
  • На Лиманському та Бахмутському напрямах ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій. Обстріли з усього спектру артилерії зазнали об'єктів у районах населених пунктів Площанка, Макіївка та Терни Луганської області та Верхньокам'яне, Спірне, Білогорівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка, Нью-Йорк та Опитне в Донецькій області.
  • На Авдіївському напрямку противник намагається покращити тактичне становище. Вогневого ураження з артилерії різних типів зазнали об'єкти в районах Авдіївки, Водяного, Красногорівки, Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області.
  • На Новопавлівському напрямку окупанти ведуть оборонні дії. Здійснили обстріл з мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах Вугледару, Павлівки та Пречистівки Донецької області. Також, неподалік Вугледару, зафіксовані ворожі авіаудари.
  • На Запорізькому напрямку противник посилює передові позиції та веде оборону. Вогневого впливу зазнали райони населених пунктів Времівка Донецької області; Дорожнянка, Загірне, Залізничне, Оріхів, Новоандріївка, Малі Щербаки та Кам'янське у Запоріжжі та Нікополь та Шолоховому Дніпропетровської області.
  • На Херсонщині ворог обороняється. Обстріляв з артилерії населені пункти, розташовані на правому березі річки Дніпро, зокрема Золота Балка, Гаврилівка, Качкарівка, Іванівка, Інгулець, Микільське, Даріївка, Молодіжне, Зеленівка та Дніпровське Херсонської області. Також окупанти не припиняють тероризувати обстрілами громадянське населення у Херсоні та його передмістях. У населеному пункті Михайлівка, що на тимчасово зайнятій території Запорізької області, ворог з метою звинувачення Сил оборони України у знищенні цивільної інфраструктури підпалив будівлю навчального закладу "Михайлівське вище професійне училище".

Противник продовжує зазнавати втрат. Так, підтверджено вогневе ураження 1 грудня району зосередження живої сили противника на тимчасово зайнятій території Запорізької області, неподалік населеного пункту Кам'янське. Втрати окупантів становили до 100 людей пораненими. Крім того, того ж дня, у Куп'янському районі Харківської області було збито ворожий гелікоптер. До міста Горлівка Донецької області, внаслідок бойових дій на Бахмутському напрямку, у період з 30 листопада до 1 грудня доставлено до 70 тіл загиблих окупантів.

Українська авіація протягом поточної доби завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 2 удари по позиціях ЗРК противника, а також удару по його взводному опорному пункту. Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони вразили 5 пунктів управління, позицію засобів протиповітряної оборони ворога, 2 склади боєприпасів, 9 районів зосередження особового складу та 4 інші важливі об'єкти противника.

Читайте також: Іспанія надала Україні перші системи ППО Hawk, - Резніков

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк